Δωρεάν προγράμματα και online εφαρμογές με τις οποίες μπορείτε να κατεβάζετε βίντεο από δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Youtube ή το Vimeo υπάρχουν αρκετά. Τί γίνεται όμως όταν θέλετε να κατεβάσετε streaming βίντεο από ιστοσελίδες που δεν υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα και δεν επιτρέπουν στα εν λόγω προγράμματα να λειτουργήσουν;

Το StreamTransport είναι ένα πρόγραμμα που αυτοδιαφημίζεται ως «ο καλύτερος downloader για το Hulu». Κι αν εμάς σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού το Hulu είναι κάτι που λίγο μας ενδιαφέρει, αυτό που αξίζει να έχουμε υπόψη μας είναι ότι το πρόγραμμα επιτρέπει τη λήψη βίντεο από έναν εντυπωσιακά ευρύ αριθμό δικτυακών τόπων (βλ. Hulu, Veoh, Boxee, Joost, YouTube, Yahoo Video, CBS κ.α.), μεταξύ των οποίων και «δικά μας» γνωστά websites όπως π.χ. αυτό του ΑΝΤ1 ή του ΣΚΑΙ.

Το StreamTransport, που τρέχει μόνο σε Windows, λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο ως browser που «δανείζεται» τη μηχανή του Internet Explorer που έχετε ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στην οποία βρίσκεται το βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε και να πατήσετε το “play”, ώστε το πρόγραμμα να το εντοπίσει. Από εκεί και πέρα, πατώντας το “Download”, το βίντεο αρχίζει να κατεβαίνει στον υπολογιστή σας.

download tasks

Το πρόγραμμα δεν εγκαθιστά κάτι στη registry και μετά την εγκατάστασή του ο φάκελός του μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο σημείο ή και σε άλλο υπολογιστή και να τρέξει κανονικά. Λειτουργεί, δηλαδή, ουσιαστικά ως portable εφαρμογή.

Το μόνο που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι πως σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε παλιές εκδόσεις του Internet Explorer, κάποια websites ενδέχεται να μην εμφανίζονται σωστά. Πρόκειται για πρόβλημα που δεν έχει να κάνει με το StreamTransport και με μια αναβάθμιση του Internet Explorer στην τελευταία έκδοση θα διορθωθεί.

Τα εύσημα για την «ανακάλυψη» του προγράμματος πάνε στον χρήστη PCharon και στο μήνυμα που δημοσίευσε σε σχετική συζήτηση στο insomnia.gr.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.streamtransport.com/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ