Πειρατεία

Ένας στους τρεις Ελβετούς κατεβάζει μουσική, ταινίες και παιχνίδια, και καθώς τα παράπονα των εταιρειών ήταν αναπόφευκτα, η κυβέρνηση της χώρας διεξήγαγε έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο το φαινόμενο κοστίζει πράγματι χρήματα στις σχετικές βιομηχανίες. Τα αποτελέσματα, που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες μέρες, ήταν τέτοια που, όπως αναφέρει το TorrentFreak, οδήγησαν τελικά στην απόφαση ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το νομικό καθεστώς της χώρας, που επιτρέπει την λήψη υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, όταν αυτή γίνεται για προσωπική χρήση.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι Ελβετοί άνω των 15 ετών που κατεβάζουν πειρατικά μουσική, ταινίες και παιχνίδια δεν ξοδεύουν λιγότερα χρήματα για την διασκέδασή τους εξαιτίας αυτής τους της δραστηριότητας. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας αντίστοιχη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία, η οποία θεωρείται παραπλήσια περίπτωση με την Ελβετία από πολλές απόψεις, φαίνεται πως οι χρήστες που κατεβάζουν πειρατικό υλικό παρακολουθούν πιο τακτικά συναυλίες και αγοράζουν περισσότερα παιχνίδια από αυτούς που δεν κατεβάζουν. Επιπλέον οι λιγότερο γνωστοί καλλιτέχνες επωφελούνται από την δημοσιότητα που αποκτά η δουλειά τους χάρη στον διαμοιρασμό μέσω του διαδικτύου.

Η αναφορά, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Κάθε φορά που εμφανίζεται μια νέα τεχνολογία, υφίσταται κατάχρηση. Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την πρόοδο. Οι νικητές θα είναι εκείνοι που θα αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία προς όφελός τους και ηττημένοι όσοι χάσουν τις εξελίξεις και συνεχίσουν να ακολουθούν παλιά επιχειρηματικά μοντέλα».

Πηγή: TorrentFreak

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Ελβετία: το κατέβασμα μουσικής και ταινιών δεν είναι παράνομο αν γίνεται για προσωπική χρήση

Comments are closed.