Η Nuance, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή αναγνώρισης φωνής Dragon Dictation και, φυσικά, το Swype, ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας, beta έκδοσης του Swype που εγκαινιάζει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λειτουργία. Την ονομάζει Living Language, που σημαίνει «Ζωντανή Γλώσσα» και αξιοποιεί τα δεδομένα των χρηστών για να εμπλουτίσει και να βελτιώσει το λεξικό της.

Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες μπορούν, εάν θέλουν, να μοιραστούν και να λαμβάνουν λέξεις και φράσεις που γίνονται δημοφιλείς, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Με αυτό τον τρόπο το εσωτερικό λεξικό της εφαρμογής θα είναι πάντα ενημερωμένο, καθώς οι διορθώσεις του θα λαμβάνουν πάντοτε υπόψη την αργκό της εποχής. Μάλιστα, η εταιρεία έχει αφιερώσει ειδική σελίδα στις λέξεις που χρησιμοποιούνται περισσότερο αυτή τη στιγμή.

Σε περίπτωση που μέχρι τώρα δεν το γνωρίζατε, το Swype είναι μία εφαρμογή που προς το παρόν είναι διαθέσιμη σε Android και Symbian και σας επιτρέπει να γράφετε λέξεις στο κινητό σας όχι πληκτρολογώντας, αλλά «σέρνοντας» το δάκτυλο στα γράμματα που τις απαρτίζουν (δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να το καταλάβετε καλύτερα). Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται σημαντικά η ταχύτητα πληκτρολόγησης.

Όπως και η σταθερή έκδοση, έτσι και το Swype Beta δεν είναι διαθέσιμο μέσω του Google Play, και για να το κατεβάσετε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον επίσημο ιστοχώρο της εφαρμογής. Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί πως το Swype Beta δεν απαιτεί πλέον εγγραφή και μπορείτε να το κατεβάσετε απευθείας.

Πέρα από το Living Language, όμως, η τελευταία αυτή έκδοση φέρνει κι άλλη μια ενδιαφέρουσα λειτουργία. Πρόκειται για το Smart Editor, που αναλαμβάνει να «ξαναδιαβάσει» την πρόταση μετά την ολοκλήρωσή της ώστε, έχοντας την πλήρη εικόνα, να  αποφασίσει εάν κάποια από τις λέξεις θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Τέλος, έχουν υπάρξει βελτιώσεις στον μηχανισμό εκφώνησης Dragon Dictation, που περιλαμβάνει επιπλέον 12 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά.

Πηγή: Android Central

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ