Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κίνηση (τελικά αποδείχτηκε γκάφα), η Adobe διαθέτει δωρεάν την σχεδιαστική σουίτα Adobe Creative Suite CS2, που περιλαμβάνει προγράμματα όπως το Photoshop, το Illustrator, το In Design το Premiere και αρκετά ακόμη. Πιο συγκεκριμένα, η πλήρης λίστα περιλαμβάνει τα εξής:

 • Adobe Creative Suite CS2 (Standard)
 • Acrobat 3D 1.0 (Windows)
 • Acrobat Standard 7.0
 • Acrobat Pro 8.0
 • Audition 3.0
 • GoLive CS2
 • Illustrator CS2
 • InCopy CS2
 • InDesign CS2
 • Photoshop CS2
 • Photoshop Elements 4.0/5.0
 • Adobe Premiere Pro 2.0

Τα προγράμματα είναι διαθέσιμα τόσο για Windows όσο και για Mac και για να αποκτήσετε πρόσβαση στην σελίδα λήψης, θα χρειαστεί να κάνετε δωρεάν εγγραφή στον ιστοχώρο της Adobe.

cs2

Κι αν αναρωτιέστε γιατί η εταιρεία να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, η απάντηση έχει να κάνει με το ότι το Adobe CS2 είναι η παλιά έκδοση της σουίτας, που κυκλοφόρησε το 2005. Για να καταλάβετε τη διαφορά, η τρέχουσα έκδοση είναι η Adobe CS6. Ακριβώς για αυτό τον λόγο η έκδοση CS2 είναι ιδανική για παλιούς υπολογιστές που τρέχουν παλιότερες εκδόσεις των Windows ή του OS X.

Παρόλα αυτά, εάν δεν είσαστε επαγγελματίας designer αλλά απλώς αρχάριος με κάπως μεγαλύτερες απαιτήσεις, ακόμη και η παλιά αυτή έκδοση θα σας καλύψει απόλυτα σε όλες σχεδόν τις ανάγκες σας, αφού ακόμα κι έτσι δύσκολα θα καταφέρετε να εξαντλήσετε το πλήθος των δυνατοτήτων της σουίτας.

Τί περιμένετε λοιπόν; Κάντε εγγραφή και κατεβάστε το Adobe Creative Suite CS2 δωρεάν! (όσο προλαβαίνετε, γιατί ελλείψει επίσημης ανακοίνωσης από την Adobe, δεν ξέρω αν τα προγράμματα θα είναι διαθέσιμα για πάντα)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επειδή το website της Adobe φαίνεται πως αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα (φαίνεται πως δεν λειτουργεί καθόλου η αναζήτησή του), ακολουθούν τα απευθείας link προς την κάθε εφαρμογή (λειτουργούν κανονικά και προέρχονται από τους server της Adobe), μαζί με τα serial. (τα απευθείας links αφαιρέθηκαν μιας και η σελίδα λήψης έχει επανέλθει)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2: Σύμφωνα με ανάρτηση υπαλλήλου στο φόρουμ της Adobe, φαίνεται τελικά πως το όλο θέμα ήταν μια γκάφα της εταιρείας, η οποία τερματίζει τους server ενεργοποίησης του Αdobe CS2 και για να εξυπηρετήσει τους πελάτες της είχε δημοσιεύσει (προφανώς κατά λάθος) τα links σε κοινή θέα. Βέβαια, στο μεταξύ η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και δημοσιεύτηκε σε πολλούς μεγάλους τεχνολογικούς ιστοχώρους. Μένει τώρα να δούμε την αντίδραση της Adobe, που ακόμα δεν έχει δημοσιεύει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Τα απευθειας links, πάντως, εξακολουθούν να λειτουργούν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3: Με νέα της ανάρτηση, η Adobe εξηγεί πως, πράγματι, διέθεσε την σουίτα του cs2 για να διευκολύνει τους πελάτες που την είχαν ήδη αγοράσει και αναφέρει πως μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να το κατεβάσουν. Παρόλα αυτά, τα links εξακολουθούν να λειτουργούν και, μάλιστα, έχει επανέλθει η σελίδα λήψης τους. Προτείνω, λοιπόν, να εκμεταλλευτείτε το μπάχαλο που δημιούργησε η γκάφα της εταιρείας και να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Adobe CS2 όσο προλαβαίνετε.

Πηγή: 9to5Toys

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Γκάφα της Adobe επιτρέπει τη δωρεάν λήψη του Adobe CS2, με Photoshop, Illustrator κ.α.

 1. Επειδή φαίνεται πως το site της Adobe αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, το άρθρο ενημερώθηκε με τα απευθείας links…

 2. Φαίνεται πως τελικά η Adobe δεν διαθέτει δωρεάν το CS2 και το όλο θέμα οφείλεται σε γκάφα της εταιρείας (δείτε τις ενημέρώσεις στο τέλος του άρθρου για περισσότερες λεπτομέρειες). Παρόλα αυτά, τα links παραμένουν ενεργά, οπότε, κατεβάστε όσο προλαβαίνετε! 😛

 3. Pingback: Ο κώδικας του πρώτου Photoshop γίνεται open source

Comments are closed.