Καμιά φορά τυχαίνει να συναντήσω κάποια σελίδα που περιέχει δεδομένα σε tables, από τα οποία θα ήθελα να αντιγράψω π.χ. μόνο την πρώτη στήλη. Όπως ξέρουμε, όμως, αν ξεκινήσουμε να επιλέγουμε το κείμενο, η επιλογή γίνεται οριζόντια και όχι κάθετα, που σημαίνει πως μαζί αντιγράφονται και όλα τα ενδιάμεσα – περιττά – κελιά.

Ψάχνοντας για κάποιο addon που θα βοηθούσε την κατάσταση, βρήκα πως η λύση του προβλήματος ήταν τελικά απλούστερη από όσο φανταζόμουν, καθώς ο Firefox διαθέτει ενσωματωμένη την λειτουργικότητα που ζητούσα.

Πώς λειτουργεί; – Απλώς, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Control, επιλέξτε με το αριστερό κλικ του ποντικιού τις στήλες ή τις μεμονωμένες σειρές που θέλετε να αντιγράψετε, πατήστε “copy” και τελειώσατε. Το κείμενό σας είναι έτοιμο για επικόλληση!

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουλίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ