Στις 15 Απριλίου 2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την βύθιση του Τιτανικού. Με αφορμή το γεγονός, το History Press δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Twitter μέσα από τον οποίο θα πραγματοποιεί «ζωντανά» Tweets που θα περιγράφουν το ταξίδι του διάσημου υπερωκεάνιου. Το @TitanicRealTime ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στις 10 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου, με την κατάληξη που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε.

@TitanicRealTime

Ο λογαριασμός έχει προς το παρόν πάνω από 25.000 followers και χρησιμοποιεί hashtags όπως #captain, #crew και #engineering για να δείξει το ποιοί «επιβάτες» κάνουν τα tweets. Καθώς, βέβαια, το ταξίδι του Τιτανικού ξεκίνησε στις 10 Απριλίου του 1912, τα τρέχοντα tweets απλά προετοιμάζουν το έδαφος για αυτό καθαυτό το χρονικό του συμβάντος, που θα αναπαρασταθεί στο διάστημα 10 – 15 Απριλίου.

Τιτανικός

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία του History Press, μάλλον θα σας ενδιαφέρει να μάθετε και για την αντίστοιχη προσπάθεια ενός 24χρονου Βρετανού που έχει αναλάβει να καλύψει λεπτό προς λεπτό με Tweets, για τα επόμενα 6 χρόνια, ολόκληρο τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το @TitanicRealTime αφηγείται το χρονικό της βύθισης του Τιτανικού με Tweets

Comments are closed.