Όσο περνούν τα χρόνια η ζωή μας περιστρέφεται ολοένα και περισσότερο γύρω από το internet και το 2011 ήταν για τους περισσότερους από εμάς η πιο «διαδικτυακή» χρονιά – μέχρι, φυσικά, την επόμενη. Κι όπως στην πραγματική ζωή, έτσι και στο internet ο καθένας μας συνηθίζει να κινείται σε συγκεκριμένες «γειτονιές». Άλλος προτιμά να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του online χρόνου του παίζοντας στο Facebook, άλλος κολλάει για ώρες στο YouTube κι άλλος κάνει όλη μέρα Tweets με ρυθμούς πολυβόλου.

Προσπαθώντας να μην αφήσουμε κανέναν παραπονεμένο, συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε σε ένα άρθρο τα θέματα που απασχόλησαν το 2011 τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες του διαδικτύου: από τις αναζητήσεις στο Google έως τα πιο πολυσυζητημένα θέματα σε Facebook και Twitter και από τα δημοφιλέστερα βίντεο του YouTube έως τις mobile εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις. Πάμε όμως να τα δούμε ένα-ένα:

Google Zeitgeist 2011

Google Zeitgeist 2011image

Για να μας δείξει τί έψαξε ο κόσμος την χρονιά που ετοιμάζεται να μας αφήσει, η Google δημιούργησε το Google Zeitgeist, έναν ιστοχώρο που συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία για τις δημοφιλέστερες και μη αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2011 στη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας.

Rebecca Black (με το πιο μισητό ίσως τραγούδι του διαδικτύου, το “Friday”) και Google+ ήταν οι όροι με την μεγαλύτερη άνοδο μέσα στη χρονιά, ενώ MySpace και Hi5 αυτοί με την μεγαλύτερη πτώση. Το Amazon Kindle Fire κυριάρχησε στις αναζητήσεις για ηλεκτρονικές συσκευές και το Fukushima ήταν ο δημοφιλέστερος όρος στο Google News. Στο ίδιο website η Google έχει ετοιμάσει και το παρακάτω βίντεο-ανασκόπηση του 2011.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ