Τον Αύγουστο το Twitter είχε εξαγοράσει το Clutc.io, μια μικρή υπηρεσία που επέτρεπε σε προγραμματιστές να πραγματοποιούν ελέγχους ευχρηστίας στις mobile εφαρμογές τους, και ανακοίνωνε τον τερματισμό της στη 1 Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κάνει open-source τον κώδικα της υπηρεσίας και τον διαθέτει στο GitHub για κάθε ενδιαφερόμενο, κάτω από την άδεια χρήσης Apache Licence 2.0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Clutc.io αποτελείται από δύο διαφορετικά κομμάτια: το πρώτο είναι το Clutc A/B Testing, μια υπηρεσία διεξαγωγής ελέγχων ευχρηστίας για iOS και Android που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δείχνουν διαφορετικές εκδοχές της εφαρμογής τους σε διαφορετικές ομάδες χρηστών, ώστε να αποφασίσουν ποια είναι η αποδοτικότερη. Το δεύτερο είναι το Clutch Framework, μια εργαλειοθήκη για την ανάπτυξη υβριδικών native/HTML εφαρμογών.

Το Twitter σκοπεύει να εξακολουθήσει να υποστηρίζει το project και αναφέρει ότι το άνοιγμα του κώδικά του «είναι μόνο αρχή», αφού υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ