Μπορεί να χρησιμοποιείτε ήδη τον Firefox για να μπαίνετε στους ιστοχώρους των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η Mozilla φαίνεται πως θέλει να ενσωματώσει ορισμένες λειτουργίες-κλειδιά στον ίδιο τον browser. Για τον λόγο αυτό ξεκινά την υποστήριξη του Social AΡI, που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν συγκεκριμένες υπηρεσίες απευθείας στον browser, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τους φίλους τους χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουν νέα παράθυρα και καρτέλες.

Αν και ακόμη δεν υπάρχει κάποια πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση για τις ακριβείς λειτουργίες που θα περιλαμβάνει το API ή το πώς θα αντιμετωπίζει τα αναπόφευκτα ζητήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του, οπότε και θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερα. Ως μέρος, μάλιστα, αυτών των δοκιμών, η Mozilla έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει μαζί με το Facebook ώστε να δοκιμάσει το Social API με το Facebook Messenger.

Αξίζει να αναφερθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία «ψάχνεται» με το θέμα των κοινωνικών δικτύων, αφού πρώτα με την επέκταση F1 και μετά με το Firefox Share έχει προσπαθήσει να ενσωματώσει λειτουργίες κοινωνικού διαμοιρασμού ιστοσελίδων απευθείας στον browser. Αυτή τη φορά, όμως, φαίνεται πως στοχεύει σε κάτι, σαφώς, μεγαλύτερο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Social API μπορείτε να βρείτε στο Mozilla Developer Network, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και η δοκιμαστική λειτουργία του.

Πηγή: Mozilla Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Το Social API του Firefox θέλει να ενσωματώσει υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στον browser

  1. Chrysa Koukouletsou Ναι, κυκλοφόρησε η διορθωτική αναβάθμιση την ίδια μέρα. Σε περίπτωση που δεν την έχεις περάσει πήγαινε Help / About Firefox για να την εγκαταστήσει αυτόματα

  2. Pingback: Η Mozilla συνδυάζει Social API και WebRTC για πιο κοινωνικές εφαρμογές

Comments are closed.