Η νέα έκδοση της εφαρμογής του Twitter για το iOS κυκλοφόρησε, φέρνοντας ορισμένες ενδιαφέρουσες αλλαγές που επηρεάζουν γενικότερα τους χρήστες της υπηρεσίας. Τα κακά – αν και αναμενόμενα – νέα αφορούν το γεγονός ότι πλέον παύουν να υποστηρίζονται οι τρίτες υπηρεσίες για το ανέβασμα των φωτογραφιών (βλ. YFrog, TwitPic κ.α.), με τους χρήστες να είναι υποχρεωμένοι να περιοριστούν στην ενσωματωμένη λειτουργία του Twitter.

Τα καλά νέα έχουν να κάνουν με μια αισθητική αλλαγή στο προφίλ των χρηστών, οι οποίοι πλέον έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν μια μεγάλη εικόνα στην κεφαλίδα (header) της σελίδας, προβάλλοντας, έτσι, με πιο έντονο τρόπο την παρουσία τους.

Twitter Header

Από ότι φαίνεται, μάλιστα, η ενεργοποίηση της νέας λειτουργίας μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το περιβάλλον των επίσημων mobile εφαρμογών (σε iOS και Android), αφού δεν υπάρχει ακόμη κάποια σχετική επιλογή στην online έκδοση του Twitter.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας μπορεί να γίνει τόσο μέσω των εφαρμογών για iOS και Android όσο και από την online έκδοση, πηγαίνοντας στο Settings / Design και επιλέγοντας “Change header“.

 

Κατά τα άλλα, οι πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν την έκδοση του Twitter για το iPad, που εγκαταλείπει τελείως την πλευρική μπάρα και βελτιώνει γενικότερα την απόδοση της εφαρμογής.

Πηγή: Twitter Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Twitter: Header στα προφίλ και τέρμα οι τρίτες υπηρεσίες για τις φωτογραφίες

  1. Pingback: Έφτασαν σε όλους τα νέα προφίλ του Twitter

Comments are closed.