Μετά την Apple και η Amazon αναπτύσσει την δική της υπηρεσία χαρτογράφησης, με σκοπό να απαλλαγεί από το Google Maps. Σύμφωνα με το TheNextWeb, η εταιρεία θα αντλεί τα δεδομένα της από τους χάρτες της Nokia, η οποία έχει ήδη στην «ομάδα» της, εκτός από την Amazon, και τις Microsoft και Yahoo.

Με αυτό τον τρόπο, φαίνεται πως η Amazon δείχνει πως θέλει να διαφοροποιήσει το tablet της, Kindle Fire, ακόμα περισσότερο από τις υπόλοιπες ταμπλέτες που τρέχουν Android. Σύμφωνα με το  Mashable, ο λόγος για τον οποίο η Amazon προχωρά σε αυτή την κίνηση φαίνεται πως δεν έχει να κάνει τόσο με τις χρεώσεις της Google, αλλά με το γεγονός ότι θέλει να μπει στον χώρο της στοχευμένης ανά περιοχή διαφήμισης. Άλλωστε, ήδη οι συσκευές Kindle και Kindle Fire προβάλλουν διαφημίσεις όταν βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας – τί καλύτερο οι διαφημίσεις αυτές να είναι στοχευμένες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ούτε το Kindle Fire αλλά ούτε και ο διάδοχός του, το Kindle Fire HD, διαθέτουν δυνατότητες GPS, αν και θα μπορούσαν, παρόλα αυτά, να αξιοποιήσουν υπηρεσίες εντοπισμού τοποθεσίας μέσω Wi-Fi.

Πηγές: Mashable, TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ