Οι λόγοι για τους οποίους το Twitter μπορεί να πραγματοποιήσει αναστολή της λειτουργίας του λογαριασμού σας είναι πολλοί, μερικοί από τους οποίους περιλαμβάνουν το follow και unfollow ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού χρηστών για υπερβολικά σύντομο χρονικό διάστημα, την διάδοση spam ή κακόβουλων link ή ακόμη και την υποψία ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί από τρίτους. Σε περίπτωση που για τον ένα ή τον άλλο λόγο συμβεί το μοιραίο, όμως, ποια είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να έχετε ελπίδες να πάρετε πίσω τον λογαριασμό σας;

  1. Ελέγξτε το e-mail που έχετε δηλώσει με τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Το Twitter στέλνει e-mail στους λογαριασμούς που κλείνει, εξηγώντας τους τον λόγο για τον οποίο προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια.
  2. Προσπαθήστε να διορθώσετε το πρόβλημα που οδήγησε στην τιμωρία σας. Εάν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε κάποια υπηρεσία που ακολουθεί αυτόματα χρήστες για λογαριασμό σας σταματήστε τη ή εάν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, αλλάξτε τα στοιχεία σύνδεσης σε όλες τις υπηρεσίες όπου συνδεόσασταν με τους ίδιους κωδικούς.
  3. Επισκεφθείτε το Κέντρο Βοήθειας του Twitter και επιλέξτε το Deactivated account. Εκεί, από τις διαθέσιμες επιλογές κάντε κλικ σε αυτή που λέει “My account has been suspended” και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας, προσπαθώντας να εξηγήσετε όσο το δυνατόν πιο τα βήματα που κάνατε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Συμπληρώστε τα πλήρη στοιχεία σας (πραγματικό όνομα, e-mail, τηλέφωνο) και πατήστε το “Submit”. Εναλλακτικά, εάν για κάποιον λόγο δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω φόρμα, μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected], αναφέροντας όλες τις πληροφορίες που αναφέραμε.
  4. Ελέγξτε την κατάσταση του αιτήματός σας στην «λίστα ανοιχτών αιτημάτων». Από εκεί θα μπορείτε να ενημερωθείτε για αλλαγές στην κατάσταση του αιτήματός σας, αλλά και για επιπλέον πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί να στείλετε, εάν σας ζητηθεί.

Φυσικά, τα παραπάνω δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση ότι ο λογαριασμός σας θα επανέλθει. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι το Twitter αναθέτει την επισκόπηση των αιτημάτων σε υπαλλήλους και όχι σε αυτοματοποιημένα συστήματα, σας δίνει ελπίδες ότι μπορεί στο τέλος να καταφέρετε να αποκτήσετε και πάλι τον λογαριασμό σας (εφόσον, προφανώς, δεν παραβιάζετε κάποιον από τους όρους χρήσης της υπηρεσίας).

Πηγές: eHow.com, socialmediaworkshop.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ