TwitterΤο Twitter κατόρθωσε μέσα στον Αύγουστο να ξεπεράσει σε δημοτικότητα το MySpace, ενώ ετοιμάζει προβεβλημένες καταχωρήσεις για όσους θέλουν να αυξήσουν τους followers τους. Παράλληλα, το νέο Twitter συνεχίζει να διατίθεται σιγά-σιγά σε όλο και περισσότερους χρήστες, ενώ μαθαίνουμε πως ο σχεδιασμός των στηλών του έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να εφαρμόζεται η χρυσή τομή

Το Twitter ξεπερνά το MySpace

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας comScore, τον περασμένο Αύγουστο ο αριθμός των μοναδικών επισκεπτών του Twitter ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αντίστοιχο αριθμό του MySpace, με 96 εκατομμύρια, έναντι 95 εκ. Επίσης, μεταξύ Αυγούστου 2009 και Αυγούστου 2010 αυξήθηκε κατά 76%, τη στιγμή που το MySpace έπεσε κατά 17%.

Με αυτές τις επιδόσεις το Twitter είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης πίσω από το …άπιαστο Facebook με τα 598 εκ. μοναδικών επισκεπτών μέσα στον ίδιο μήνα και το πιο προσιτό Windows Live, που έφτασε τα 140 εκ.

» Κατεβάστε τη σύνοψη της έρευνας (PDF | 265,82KB)

Πηγή: Mashable

Σύντομα διαφημίσεις με προβεβλημένους followers

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μανχάτταν, εκπρόσωπος του Twitter μίλησε για το τελευταίο διαφημιστικό προϊόν που σχεδιάζουν, με την ονομασία “Promoted Accounts” (προβεβλημένοι λογαριασμοί).

Το Promoted Accounts, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του «πολύ σύντομα», θα επιτρέπει στις εταιρείες να προβάλλονται με πιο προφανή τρόπο στη νέο-δημιουργηθείσα περιοχή “Who to follow”.

Πηγή: Mashable

Περιμένοντας το νέο Twitter…

Σύμφωνα με επίσημο tweet από το @twitter, η διάθεση του νέου Twitter στο κοινό συνεχίζεται με πιο γοργούς ρυθμούς. Εξηγείται μάλιστα πως αν δείτε μια μπλε μπάρα στην κορυφή της κεντρικής σελίδας του λογαριασμού σας, σημαίνει πως μπορείτε να κάνετε τη μετάβαση στη νέα έκδοση.

image

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης μάλιστα (ξημερώματα Τετάρτης), οι λογαριασμοί πολλών χρηστών της υπηρεσίας εμφανίστηκαν για αρκετή ώρα με 0 followers και όταν η κατάσταση επανήλθε στο φυσιολογικό, αρκετοί ήταν αυτοί που ανέφεραν ότι είχαν αποκτήσει τη νέα έκδοση. Υπομονή λοιπόν. Ο καιρός γαρ εγγύc….

…η χρυσή τομή (golden ratio) του νέου Twitter

Αυτοί που έχουν ήδη αποκτήσει τη νέα έκδοση και γκρινιάζουν για τις αναλογίες των στηλών, έλαβαν σήμερα απάντηση από τον ίδιο τον creative director του Twitter, ο οποίος απαντά ότι τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη, αλλά ότι ο σχεδιασμός έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζεται η χρυσή τομή.

Για του λόγου το αληθές, ιδού και η απόδειξη, από σχετική φωτογραφία που δημοσίευσε στο flickr.

image

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Twitter προσπερνά το MySpace, ετοιμάζει διαφημίσεις προβεβλημένων followers κι εφαρμόζει τη χρυσή τομή στη νέα έκδοση

  1. Pingback: Tweets that mention Το Twitter προσπερνά το MySpace, ετοιμάζει διαφημίσεις προβεβλημένων followers κι εφαρμόζει τη χρυσή τομή στη νέα έκδοση | Freeweird -- Topsy.com

Comments are closed.