Θέλοντας να αναδείξει το ποιοτικότερο δυνατό περιεχόμενο ανάμεσα σε έναν ωκεανό από μηνύματα, το Twitter εγκαινιάζει μια σειρά από νέα μεταδεδομένα που αποσκοπούν στην ποιοτική αξιολόγηση των Tweet. Πιο συγκεκριμένα, έχουν προστεθεί στο API οι τιμές none (καμία), low (χαμηλή) και medium (μέση) για να περιγράψουν την αξία ενός Tweet, με την τιμή high (υψηλή) να έχει επίσης καπαρωθεί για μελλοντική χρήση.

Οι τρεις πρώτες τιμές αναμένεται να τεθούν στην διάθεση των προγραμματιστών από τις 20 Φεβρουαρίου, με την τέταρτη να ενεργοποιείται κάποια στιγμή μετά την αρχική εκκίνηση.

Ο λόγος για τον οποίο το Twitter προχωρά σε μια τέτοια κίνηση είναι μάλλον προφανής και έχει να κάνει με το γεγονός ότι η εμφάνιση των Tweet με αυστηρά χρονολογική σειρά δεν είναι πάντοτε η καλύτερη πρακτική – ειδικά, μάλιστα, τώρα που η υπηρεσία επιτρέπει την αναζήτηση σε περιεχόμενο παλαιότερο της μίας εβδομάδας.

Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες, όπου ο ρυθμός ανανέωσης του περιεχομένου έχει κάποια περιορισμένη ροή, στο Twitter τα μηνύματα δημοσιεύονται με τρομακτικούς ρυθμούς και η ανάδειξη του πιο χρήσιμου περιεχομένου αποτελεί την μεγάλη πρόκληση. Για τον ίδιο λόγο, μάλιστα, το Twitter αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να εμφανίζουν Tweet από συγκεκριμένες μόνο γλώσσες.

Τα ακριβή κριτήρια με τα οποία καθορίζεται η ποιότητα ενός Tweet είναι κάτι που γνωρίζει μόνο το Twitter, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι διαθέτει έτσι κι αλλιώς μηχανισμό αξιολόγησης των χρηστών του.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ