Καμπάνια στο Kickstarter δημιούργησαν μέλη της VideoLAN, προκειμένου να βρουν χρηματοδότηση για την δημιουργία εφαρμογής του VLC για το νέο περιβάλλον (πρώην Metro) των Windows 8 και Windows RT. Φυσικά, ίσως ήδη να έχετε διαπιστώσει ότι το VLC μπορεί να τρέξει κανονικά στα Windows 8, αλλά αυτό περιορίζεται μόνο στο κλασικό (παλιό) desktop περιβάλλον.

Αντίθετα, για να τρέξει στο νέο περιβάλλον του λειτουργικού της Microsoft, σημαντικά μέρη της εφαρμογής θα χρειαστεί να ξαναγραφούν και ένα νέο περιβάλλον χρήσης θα πρέπει να δημιουργηθεί από την αρχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της VideoLAN, πρόκειται για ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία και, με δεδομένο το τρέχον εικαστικό των Windows 8, θα χρειαστεί επαγγελματίες σχεδιαστές για να προσαρμόσουν την εμφάνιση του VLC στο νέο περιβάλλον.

Και καθώς με το να βασιστεί η εφαρμογή αποκλειστικά στην δουλειά εθελοντών, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, θα καθυστερήσει υπερβολικά το εγχείρημα, κρίνεται απαραίτητη η ανεύρεση χρηματοδότησης. Σε περίπτωση που η καμπάνια είναι επιτυχής θα προσληφθούν δύο προγραμματιστές που θα δουλέψουν full time και η κυκλοφορία της εφαρμογής εκτιμάται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2013.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η VideoLAN πραγματοποιεί μια τέτοια κίνηση, αφού μέχρι τώρα συντηρούνταν αποκλειστικά από τις δωρεές. Με δεδομένο, πάντως, ότι το VLC είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως, με 100 εκατομμύρια λήψεις σε Windows, 10 εκ. σε Mac OS X, 2 εκ. σε Android και ποιος ξέρει πόσες σε GNU/Linux, BSD και OS/2, το πιθανότερο είναι πως δεν θα δυσκολευτεί να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό των 40.000 λιρών.

Αν θέλετε να βοηθήσετε την προσπάθεια του VLC, επισκεφθείτε την σχετική σελίδα του Kickstarter.

Πηγή: videolan.org

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ