Το N0tice είναι ένα ενδιαφέρον εγχείρημα της εφημεριδας Guardian και για πρώτη φορά το είδαμε να κάνει την εμφάνισή του πριν από έναν χρόνο. Πρόκειται για έναν online πίνακα ανακοινώσεων όπου οι ίδιοι οι χρήστες του μπορούν να αναρτήσουν ειδήσεις, εκδηλώσεις και τοπικές προσφορές. Στην τελευταία του αναβάθμιση, το N0tice προσθέτει ένα εργαλείο χαρτογράφησης συναυλιών, που προβάλλει τις ίδιες τις εκδηλώσεις αλλά και τα tweet, τις φωτογραφίες από το Instagram και τις άλλες δημοσιεύσεις που κάνουν οι παρευρισκόμενοι χρήστες.

Προς το παρόν το εργαλείο εμφανίζεται στις σελίδες των μουσικών blog της Guardian καθώς και στην ίδια την πύλη του N0tice. Όσοι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν θα πρέπει, προφανώς, να ενεργοποιήσουν τον εντοπισμό της τοποθεσίας τους στην συσκευή τους και από εκεί να προσθέτουν στα μηνύματά τους το hashtag #gdngig.

n0tice

Αν και προς το παρόν η υπηρεσία μοιάζει, πρακτικά, να απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά στο Βρετανικό κοινό, το όλο εγχείρημα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί η πλατφόρμα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί περαιτέρω όχι μόνο για την χαρτογράφηση μουσικών και άλλων εκδηλώσεων αλλά και – ίσως το πιο σημαντικό – για την παρουσίαση της ζωντανής «ανταπόκρισης» από τους ίδιους τους χρήστες.

Γενικότερα πάντως το N0tice είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα που προσπαθεί να εξερευνήσει το μέλλον της τοπικής δημοσιογραφίας. Ο Matt McAlister της Guardian το χαρακτηρίζει, μάλιστα, ως «ένα μοναδικό εγχείρημα που χρησιμοποιεί την δύναμη των κοινωνικών δικτύων για να δώσει φωνή στους ανθρώπους, τα γεγονότα και τις ειδήσεις σε ένα υπερ – τοπικό πλαίσιο».

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το N0tice της Guardian προσθέτει δυνατότητα χαρτογράφησης συναυλιών

  1. Pingback: Μπορεί στα αλήθεια το Instagram να πουλήσει τις φωτογραφίες μας;

Comments are closed.