Ο καιρός που το Adblock Plus απευθυνόταν αποκλειστικά σε χρήστες Firefox έχει περάσει προ πολλού. Έτσι, μετά τον Chrome και, προσφάτως, τον Opera, η δημοφιλής επέκταση για την απόκρυψη των διαφημίσεων σε ιστοσελίδες είναι πλέον διαθέσιμη με τη μορφή αυτόνομης εφαρμογής και στο Android.

Ας σημειωθεί ότι μέχρι τώρα όποιος ήθελε να χρησιμοποιήσει το Adblock Plus στο Android έπρεπε να κατεβάσει προηγουμένως τον Firefox και στη συνέχεια να εγκαταστήσει την σχετική επέκταση. Με την κυκλοφορία, όμως, της εφαρμογής, όλοι πλέον οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Adblock Plus, ανεξαρτήτως του browser με τον οποίο πλοηγούνται.

Η εφαρμογή υποστηρίζει συσκευές με Android 2.1 ή νεότερο και χρησιμοποιεί τα ίδια φίλτρα με τις επεκτάσεις για browser.

Adblock Plus για Android Adblock Plus για Android

Καλό είναι να έχετε υπόψη σας, πάντως, πως καθώς η εφαρμογή βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής της, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην αποτελεσματικότητά της και αρκετά περιθώρια για βελτίωση.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή του Adblock Plus για Android από το Google Play ή, εάν δεν έχετε πρόσβαση σε αυτό, να χρησιμοποιήσετε το απευθείας link.

Πηγή: adblockplus.org

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ