Σε μια πρωτοβουλία που αν ήταν κόμικ θα ήταν δίχως αμφιβολία οι Avengers, οι Apple, Adobe, Facebook, Google, HP, Microsoft, Mozilla, Nokia και Opera  ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την «απόλυτη πηγή γνώσης» για όλες τις ανοιχτές τεχνολογίες του διαδικτύου. Πρόκειται για το Web Platform, έναν ιστοχώρο που σκοπό έχει να παρέχει σε έναν κεντρικό χώρο ποιοτική πληροφόρηση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον χώρο της HTML5, του CSS3 και των υπόλοιπων διαδικτυακών προτύπων.

Στο Web Platform θα μπορεί κανείς να βρει συμβουλές και καλές πρακτικές σχετικά με την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών, ενώ σύμφωνα με το World Wide Web Consortium θα εμφανίζεται επίσης η κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε φορά η διαδικασία της προτυποποίησης συγκεκριμένων τεχνολογιών, αλλά και η υποστήριξή τους μεταξύ διαφορετικών browser.

Ως προς τη δομή του, ο ιστοχώρος έχει τη μορφή Wiki, επιτρέποντας στους υπαλλήλους που εκπροσωπούν την κάθε εταιρεία-μέλος να συνεισφέρουν προσθέτοντας την δική τους πληροφορία. Το εγχείρημα έχει ήδη δεχτεί χρηματοδότηση, διαθέτοντας ειδική ομάδα που διασφαλίζει την συντήρησή του, ενώ η επιμέλεια του περιεχομένου γίνεται από το ίδιο το W3C.

Οι χρήστες, από την πλευρά τους, μπορούν να επικοινωνούν στα σχετικά forum ή να συζητούν στο κανάλι του ιστοχώρου στο IRC.

Όλα τα έγγραφα που προστίθενται στο Web Platform δημοσιεύονται κάτω από την άδεια creative commons και παρόλο που το αρχικό περιεχόμενο παρέχεται από τις εταιρείες-μέλη, οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να συνεισφέρουν και οι ίδιοι, χρησιμοποιώντας το Wiki.

Πηγή: The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ