Λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Adobe ότι σταματά την ανάπτυξη του Flash Player για φορητές συσκευές, η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας επέκτασης για το Flash Professional, που επιτρέπει στους χρήστες του να εξάγουν τα αρχεία τους σε HTML5. Πρόκειται για το Swiffy, που βασίζεται στο ομώνυμο online εργαλείο που κυκλοφόρησε σε πειραματική μορφή τον περασμένο Ιούνιο και που πλέον έχει εξοπλιστεί με αρκετά νέα χαρακτηριστικά.

Swiffy extension

Η ανακοίνωση της Google αναφέρει ότι με το Swiffy Extension μπορεί κανείς να δημοσιεύσει HTML5 απευθείας μέσα από το περιβάλλον του Flash Professional, επιτρέποντας έτσι στους developers να χρησιμοποιούν το Flash για τη δημιουργία εφέ σε HTML5. Καθώς μάλιστα η επέκταση αξιοποιεί την online εφαρμογή του Swiffy, ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για μελλοντικές αναβαθμίσεις, αφού θα χρησιμοποιεί εκ των πραγμάτων την πιο πρόσφατη έκδοση.

Εξαγωγή σε HTML5 με το Swiffy

Το Swiffy Extension είναι συμβατό με το Adobe Flash Professional CS4 ή νεότερο για Windows XP/Vista/7 και Mac OS X 10.4 και πάνω και, φυσικά, η ποιότητα του εξαγόμενου αποτελέσματος μπορεί να ποικίλλει κατά περίσταση.

Πηγή: 9TO5Google

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ