Η εφαρμογή του WordPress για το iOS πάντοτε είχε τις καλύτερες προθέσεις, ποτέ όμως δεν κατάφερνε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των χρηστών της, αφού συχνά αντιμετώπιζε μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα. Αυτή τη φορά, όμως, φαίνεται πως η Automattic έκανε καλή δουλειά, και δεν αποκλείεται να βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αναβαθμίσεις στην ιστορία της εφαρμογής.

Κι αυτό γιατί το WordPress 3.1 για iOS έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, υιοθετώντας μια δομή πλοήγησης που βασίζεται στην πλευρική μπάρα που αναδύεται στα αριστερά της οθόνης και που την έχουμε δει ήδη υλοποιημένη στην αντίστοιχη εφαρμογή του Facebook. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στα χρώματα και τα γραφικά ενώ έχει αλλάξει ακόμα και το εικονίδιο, μεταμορφώνοντας τελείως την εφαρμογή σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Wordpress για iOS

Πέρα από τις αισθητικές αλλαγές, όμως, έχουν πραγματοποιηθεί και μερικές ενδιαφέρουσες λειτουργικές προσθήκες, όπως η υποστήριξη για τα post formats (που προσαρμόζουν την εμφάνιση των άρθρων ανάλογα με το αν περιλαμβάνουν links, βίντεο, εικόνες κλπ), λειτουργία γρήγορης προσθήκης εικόνας, στατιστικά για όσους διαθέτουν blogs στο WordPress.com, υποστήριξη πλάγιας (landscape) θέσης της συσκευής κ.α.

Wordpress για iOS

Επίσης, ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει απευθείας πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του blog του, κάτι που είναι ευπρόσδεκτο, αφού αυξάνει τις δυνατότητες διαχείρισης. Παρόλα αυτά και παρά το ότι το διαχειριστικό περιβάλλον του WordPress είναι ως ένα βαθμό responsive στον σχεδιασμό του, ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται στην μικρή οθόνη του iPhone επιδέχεται αρκετές βελτιώσεις.

Όσο για τα χρόνια προβλήματα σταθερότητας που αντιμετωπίζει η εφαρμογή, η Automattic αναφέρει ότι έχουν πραγματοποιηθεί πολλές βελτιώσεις σε ό,τι αφορά την σταθερότητα και τις επιδόσεις της.

Αν χρησιμοποιείτε ήδη το WordPress για iOS, αρκεί να το αναβαθμίσετε – διαφορετικά μπορείτε να το κατεβάσετε από το App Store.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ