Wordpress

Η πρόσφατη εξαγορά του Posterous από το Twitter είναι βέβαιο πως δεν έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από τους χρήστες της δημοφιλούς υπηρεσίας που συνδυάζει στοιχεία blogging και κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτό γιατί, όσο καθησυχαστική κι αν προσπάθησε να είναι η ανακοίνωση των δύο εταιρειών, το μέλλον του Posterous, τουλάχιστον όπως το ξέρουμε σήμερα, δεν μπορεί παρά να είναι πλέον αβέβαιο. Όσο για το ποιος επωφελήθηκε – χωρίς καν να το επιδιώξει – από την κατάσταση, μάλλον είναι εύκολο να το μαντέψετε…

Μία περίπου μέρα μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, το WordPress δημοσίευσε μια δική του ανακοίνωση, για να μας θυμίσει ότι εδώ και πάνω από δύο χρόνια διαθέτει λειτουργία εισαγωγής του περιεχομένου του Posterous στην δική του πλατφόρμα. Πέρα από τις λεπτομέρειες χρήσης του εργαλείου, ωστόσο, το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο της ανακοίνωσης είναι η πληροφορία ότι μερικές ώρες αφότου οι χρήστες του Posterous έμαθαν ότι η υπηρεσία εξαγοράστηκε από το Twitter ο αριθμός των μεταφορών στο WordPress.com αύξήθηκε κατά 250% – και δεν υπολογίζουμε, εδώ, τους χρήστες που προτίμησαν να μεταφέρουν το περιεχόμενό τους σε δικές τους (self-hosted) εγκαταστάσεις WordPress.

Wordpress import from Posterous

Είναι βέβαιο πως μετά την εξαγορά, οι χρήστες του Posterous που δεν νιώθουν και τόσο σίγουροι για το μέλλον της υπηρεσίας τους θα αρχίσουν να ψάχνουν εναλλακτικές. Και το WordPress έχει την τύχη να είναι η δημοφιλέστερη από αυτές.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που το WordPress επωφελείται από μια τέτοια κατάσταση. Τον Σεπτέμβριο του 2010 είχαμε μια ακόμη μεγαλύτερη μαζική «μετακόμιση», όταν η Microsoft τερμάτισε τη λειτουργία του Windows Live Spaces και μετέφερε 30 εκατομμύρια bogs στο WordPress.com.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ