2009-11-21_194923 Ο σχεδιασμός ενός εργονομικού περιβάλλοντος εργασίας είναι κάτι στο οποίο λίγοι δίνουν σημασία, αλλά πολλοί είναι αυτοί που κάποια στιγμή πληρώνουν τις συνέπειες αυτής της αμέλειας. Όσο περισσότερες είναι οι ώρες που περνά κανείς μπροστά σε έναν υπολογιστή, τόσο πιο σημαντικό είναι να διαμορφώσει τη διάταξη του γραφείου, του υπολογιστή και των περιφερειακών του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η εταιρεία εργονομικών προϊόντων Ergotron προσφέρει μια απλή online εφαρμογή που σας επιτρέπει να υπολογίσετε τη σωστή θέση που πρέπει να έχει το κάθε αντικείμενο σε σχέση με το ύψος σας: το ύψος της καρέκλας, το ύψος στο οποίο πρέπει να βρίσκεται το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, αλλά και το ύψος της οθόνης. Εσείς το μόνο που κάνετε είναι να δώσετε το ύψος σας και η εφαρμογή υπολογίζει αμέσως τα υπόλοιπα.

Η σελίδα δεν έχει ελληνική έκδοση, και πριν τη χρησιμοποιήσετε καλό είναι να επιλέξετε “switch to metric”, ώστε τα αποτελέσματα να εμφανιστούν σε εκατοστά και όχι σε ίντσες.

Μπορεί αυτό που κάνει το Workstation Installation Tool να είναι πολύ απλό, είναι ωστόσο σίγουρα χρήσιμο – εγώ π.χ. είδα ότι έπρεπε να τοποθετήσω την οθόνη μου καμιά 10αριά εκατοστά ψηλότερα.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/5C5KpZ

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ