YouTube

Σημαντικότατη προσθήκη στις υπηρεσίες του πραγματοποίησε το YouTube, δίνοντας στους χρήστες του τη δυνατότητα να επεξεργάζονται online τα βίντεο που ανεβάζουν. Η επεξεργασία μπορεί να γίνει όχι μόνο στα νέα βίντεο αλλά και σε αυτά που έχετε ήδη ανεβάσει και περιλαμβάνει όλες τις βασικές λειτουργίες που θα περιμένατε από ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, αλλά και μια σειρά από φίλτρα και εφέ.

Βασικός σκοπός των ανθρώπων του YouTube είναι να αναβαθμιστεί όσο γίνεται περισσότερο η ποιότητα των βίντεο που ανεβαίνουν, τομέας στον οποίο η υπηρεσία της Google υστερεί έναντι ανταγωνιστών όπως το Vimeo.

image

Έτσι, ακόμη και οι πιο αρχάριοι χρήστες θα μπορούν πλέον να εφαρμόσουν εύκολα στα βίντεό τους βασικές διορθώσεις όπως σταθεροποίηση της κάμερας, βελτίωση των χρωμάτων και της αντίθεσης ή περιστροφή της εικόνας. Μάλιστα, έχει προστεθεί κουμπί «αισθάνομαι τυχερός» που διορθώνει αυτόματα με ένα κλικ τα χρώματα του βίντεο.

image

Παράλληλα, το YouTube συνεργάζεται με την online υπηρεσία Picnik, την οποία η Google είχε εξαγοράσει πριν από ένα χρόνο, προκειμένου να φέρει μια σειρά από φίλτρα και εφέ που οι χρήστες θα μπορούν εύκολα να εφαρμόσουν. Φανταστείτε, δηλαδή, κάτι σαν το Instagram, αλλά για βίντεο (ελπίζω μόνο να μη γίνει και εδώ η ίδια κατάχρηση των εφέ από τους χρήστες).

image

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι έχει προστεθεί ακόμη επιλογή αντικατάστασης μέρους ή όλου του φυσικού ήχου του βίντεο από κάποιο από τα διαθέσιμα κομμάτια που παρέχει το YouTube (απαλλαγμένα, φυσικά, από πνευματικά δικαιώματα).

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει το τροποποιημένο βίντεο αντικαθιστώντας το αρχικό ή να δημιουργήσει νέα έκδοση αυτού. Τα βίντεο τα οποία έχουν πάνω από 1000 προβολές ή περιλαμβάνουν περιεχόμενο τρίτων αποθηκεύονται απευθείας ως νέα έκδοση του αρχικού.

Μετά την επεξεργασία ενός υπάρχοντος βίντεο διατηρείται ο ίδιος αναγνωριστικός κωδικός (ID) του βίντεο και η διεύθυνση URL του, κάτι που σημαίνει πως διατηρούνται μαζί του τα σχόλια και οι προβολές που είχε συγκεντρώσει μέχρι τότε.

Το νέο χαρακτηριστικό έχει ήδη ξεκινήσει να ενεργοποιείται στους χρήστες και σύντομα αναμένεται να γίνει διαθέσιμο σε όλους.

Πηγή: YouTube

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Το YouTube ενσωματώνει εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο

  1. Pingback: Το YouTube διορθώνει με ένα κλικ κουνημένα και σκοτεινά βίντεο

Comments are closed.