Θεωρώντας μάλλον πως στις μέρες μας τα lego είναι ντεμοντέ, ένας ανήσυχος προγραμματιστής από την Ιταλία αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του CSS3 για να μας κάνει μια εντυπωσιακή επίδειξη: μια ολόκληρη τρισδιάστατη πόλη που περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της, φτιαγμένη αποκλειστικά και μόνο με CSS3. Χωρίς JavaScript και χωρίς κανένα απολύτως plugin.

image

Ποιά η χρησιμότητα του όλου εγχειρήματος; Καμία απολύτως. Είναι ωστόσο ένα καλό δείγμα για το τί μπορεί να κάνει κανείς με λίγη φαντασία και μερικές (όχι πολλές) γραμμές κώδικα.

Προς το παρόν για να δείτε το αποτέλεσμα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε Chrome ή Safari ή, αν κανένας από τους δύο browsers δεν σας βρίσκεται εύκαιρος, παρακολουθήστε το στο βίντεο που ακολουθεί. Αν πάλι είσαστε περίεργοι να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο του δημιουργού, που το περιγράφει αναλυτικά.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ