Το CSS Lint είναι μια online εφαρμογή που υπόσχεται να σας …πληγώσει τα αισθήματα αλλά και να σας κάνει να μάθετε να γράφετε σωστότερο κώδικα στο CSS σας. Εσείς του δίνετε τον κώδικα του CSS του ιστοχώρου σας και πατάτε το Lint!. Η εφαρμογή τότε υποδεικνύει όλα τα λάθη που περιέχει ο κώδικας, καθώς και αρκετές συμβουλές για τη βελτίωσή του με τη μορφή προειδοποιήσεων (warnings).

Το CSS Lint είναι χρησιμότατο εργαλείο όχι μόνο γιατί μπορείτε να δείτε λάθη που σας ξέφυγαν (π.χ. εγώ βρήκα ότι είχα ξεχάσει να σβήσω κάποιες περιττές εντολές) αλλά και να μάθετε ποιές είναι οι βέλτιστες πρακτικές για τη συγγραφή του κώδικά σας. Δεν παρεμβαίνει και δεν τροποποιεί τα CSS σας, αλλά σας εξηγεί τί πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε το κάθε θέμα που έχει εντοπίσει. Έτσι, αποτελεί όχι μόνο εργαλείο για την αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων, αλλά και ένα είδος εκπαιδευτικού βοηθήματος.

image

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Εντοπίστε τα λάθη και βελτιώστε τον κώδικα στο CSS σας, με το CSS Lint

Comments are closed.