Σύμφωνα με ορισμένες μετρήσεις, ο πλανήτης έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 7 δισεκατομμύρια κατοίκους και περισσότεροι από το 1/3 αυτών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Ποιοί είναι όμως οι ρυθμοί με τους οποίους αναπτύσσεται το παγκόσμιο internet; Το Pingdom μας λύνει την απορία και μέσα από ένα αναλυτικό infographic μας εξηγεί πως κάθε ένα δευτερόλεπτο γίνονται χρήστες του διαδικτύου 7,9 άνθρωποι που πριν δεν το χρησιμοποιούσαν.

Πόσοι χρησιμοποιούσαν το internet παγκοσμίως έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2011 172.227.737 άνθρωποι παγκοσμίως άρχισαν να χρησιμοποιούν το internet. Αυτό μεταφράζεται σε 19.136.415 ανθρώπους το μήνα, 4.784.103 την εβδομάδα, 683.443 το μήνα, 28.476 την ώρα, 474 το λεπτό και 7,9 το δευτερόλεπτο.

Επίσης, προκύπτει ότι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2011 υπήρχαν συνολικά 2.267.233.742 χρήστες, αριθμός που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό διείσδυσης 32,7%. Παρατηρώντας τον χάρτη, μάλιστα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη αναμένεται να έρθει κυρίως από την Αφρική, την Ασία και την Νότια Αμερική, όπου η διείσδυση είναι ακόμη κάτω του 50%.

Πηγή: Pingdom Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ