Το ξέρατε ότι ο Γαλαξίας πήρε το όνομά του από το μητρικό γάλα της Ήρας που χύθηκε στους ουρανούς (εξ’ ου και το αγγλικό Milky Way); Αντίθετα, οι Κινέζοι την ίδια περίπου εποχή έβλεπαν τον Γαλαξία ως ένα ασημένιο ποτάμι. Παρατηρώντας, πάντως, τους δύο χάρτες, δεν μπορεί να μην εντυπωσιαστεί κανείς από το πώς δύο τόσο διαφορετικοί και μακρινοί μεταξύ τους πολιτισμοί είχαν τόσες πολλές ομοιότητες (αλλά και τόσες διαφορές) στον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τον ίδιο ουρανό.

(για να τους δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος, κάντε κλικ εδώ)



Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Πώς έβλεπαν οι αρχαίοι Έλληνες και πώς οι Κινέζοι τον ίδιο ουρανό

  1. πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση και χάρτες! έχει πλάκα πάντως που η πηγή σας καταλήγει στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα: “πόσο διαφορετικά μπορούν δύο πολιτισμοί να συνδέσουν τις ίδιες τελείες”….

    • tesoulin Πράγματι – η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δυσκολεύτηκα αρκετά μέχρι να αποφασίσω αν έπρεπε να γράψω για το πόσο όμοιοι ή πόσο διαφορετικοί μου φάνηκαν οι χάρτες

    • freeweird tesoulin είναι το πόσο διαφορετικά μπορεί να ερμηνευτεί το ίδιο αποτέλεσμα!

Comments are closed.