Όταν μιλάμε για παιχνίδια γνώσεων, το να χρησιμοποιήσεις το Google για να βρεις την απάντηση θεωρείται κατά κανόνα κλεψιά. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως στην περίπτωση του a Google a day, για το οποίο, ουσιαστικά, η αναζήτηση στη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης είναι ο κανόνας.

a Google a day

Το παιχνίδι είναι απλό: κάθε μέρα εμφανίζεται και μια νέα ερώτηση, η οποία κατά κανόνα δεν είναι και τόσο εύκολο να απαντηθεί χωρίς βοήθεια. Ουσιαστικός στόχος του παιχνιδιού είναι να σας κάνει να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση με έξυπνο τρόπο και για τον λόγο αυτό υποδεικνύει συμβουλές για τα βήματα που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

a Google a day

Το a Google a day δεν είναι το εθιστικό παιχνίδι που θα σας καθηλώσει και πολύ πιθανό να μην ασχοληθείτε ξανά μαζί του μετά από τις πρώτες δοκιμές. Παρουσιάζει ωστόσο ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την άποψη του ότι καταδεικνύει την ανάγκη να μάθουμε να ψάχνουμε, καθώς η πρόσβαση σε μια σχεδόν αστείρευτη πηγή γνώσης από μόνη της δεν αρκεί πάντοτε.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Ένα Google την ημέρα… σας μαθαίνει να ψάχνετε σωστά

  1. Pingback: Ένα Google την ημέρα… σας μαθαίνει να ψάχνετε σωστά | Corner Cafe

Comments are closed.