Αυτό που η Google και η εταιρεία παιχνιδιών Niantic Labs φαίνεται πως προετοίμαζαν εδώ και καιρό βρίσκεται πλέον σε αρκετά προχωρημένο στάδιο ώστε να μας αποκαλυφθούν οι πρώτες πληροφορίες: πρόκειται για το Ingress ένα παιχνίδι εναλλακτικής πραγματικότητας που παίζεται μέσω κινητού και διαδραματίζεται στον φυσικό κόσμο.

Κεντρικό θέμα στην υπόθεση του παιχνιδιού είναι ο παγκόσμιος έλεγχος του μυαλού των ανθρώπων, με τους παίκτες να είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες: τους Πεφωτισμένους, που αποδέχονται την «δύναμη» και την Αντίσταση, που την πολεμά. Χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο, θα ψάχνουν και θα συλλέγουν ένα είδος ενέργειας που ονομάζεται «Εξωτική Ύλη» και βρίσκεται σε πραγματικές τοποθεσίες. Η ύλη αυτή μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την διεκδίκηση, την κλοπή ή την ενεργοποίηση «πυλών» που βρίσκονται τοποθετημένες σε κεντρικά δημόσια σημεία.

ingress ingress

Η ομαδική δουλειά θα είναι απαραίτητη, καθώς στόχος είναι η δημιουργία ζωνών που ελέγχονται από την ομάδα την οποία υποστηρίζετε, αλλά και η επίθεση σε ζώνες που ελέγχονται από τους αντιπάλους. Στο τέλος του παιχνιδιού νικήτρια θα αναδειχθεί η μία ομάδα, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε ένα χρόνο με 18 μήνες από την έναρξη του παιχνιδιού.

Ο John Hanke της Niantic Labs εξήγησε ότι μέρος της έμπνευσής τους για το Ingress προήλθε από τον JJ Abrams και οι φανατικοί οπαδοί του Lost δεν αποκλείεται να θυμούνται ένα παρόμοιο διαδικτυακό «παιχνίδι» που εστίαζε το θέμα του γύρω από τα γεγονότα της τηλεοπτικής σειράς.

ingress

Η εφαρμογή του Ingress είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play, ενώ ετοιμάζεται και η αντίστοιχη έκδοση για iOS. Αν θέλετε να παίξετε θα χρειαστεί να κάνετε εγγραφή και να ζητήσετε πρόσβαση. Η εφαρμογή θα σας παρέχει μια επισκόπηση για το πεδίου μάχης της περιοχής σας, αλλά μια online εφαρμογή θα σας επιτρέπει να ενημερώνεστε από τον υπολογιστή σας για την γενικότερη εξέλιξη του πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και αν μπερδευτείτε μην ανησυχήσετε… πιθανότατα αυτό ακριβώς να είναι που θέλουν να πετύχουν οι δημιουργοί του Ingress.

Πηγή: Engadget

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ