Το μικρό, βρώμικο μυστικό που οι διαφημιστικοί πάροχοι θέλουν να αγνοούμε είναι ότι η πλειοψηφία των προβλημάτων απόδοσης που αντιμετωπίζει ένας ιστοχώρος οφείλεται στις online διαφημιστικές υπηρεσίες. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει το άρθρο του Read Write, που περιγράφει έναν φαύλο κύκλο όπου οι ιδιοκτήτες ιστοχώρων προσπαθούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερη κίνηση για να προσελκύσουν περισσότερες διαφημίσεις, τη στιγμή που οι ίδιες οι διαφημίσεις υπονομεύουν, με τον τρόπο τους, την προσπάθεια αυτή.

Το άρθρο εξηγεί, μάλιστα, πως το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο με την επικράτηση cloud υπηρεσιών, που κάθε φορά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα κέντρα δεδομένων τους, συμπαρασύρουν μαζί και τον δικό σας ιστοχώρο.

Πιο συγκεκριμένα, η Compuware, εταιρεία που παρακολουθεί την απόδοση ιστοχώρων, εξηγεί ότι οι διαφημιστικές υπηρεσίες είναι η Νο1 αιτία προβλημάτων στον συγκεκριμένο τομέα. Στο γράφημα που ακολουθεί, καταγράφει τα σφάλματα που οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες και εντοπίστηκαν σε διάστημα 24 ωρών στις αρχές Οκτωβρίου στους ιστοχώρους που παρακολουθεί. Τα σφάλματα αυτά μπορεί να αφορούν λάθη στην φόρτωση (HTTP error) ή να αντικατοπτρίζουν μεγάλα διαστήματα πτώσης που μπορεί να οφείλονται είτε σε δυσλειτουργίες των εφαρμογών είτε σε προβλήματα σύνδεσης.

3rdPartyOffenders[1]

Σύμφωνα με την έρευνα, η προβολή διαφημίσεων είναι η κυριότερη αιτία αυτού του είδους των σφαλμάτων, για να ακολουθήσουν οι υπηρεσίες παροχής στατιστικών χρήσης. Το Read Write, μάλιστα, θεωρεί πως το γεγονός ότι οι σχετικές αναφορές χρηστών είναι πολύ λίγες σημαίνει είτε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας της Compuware δεν είναι απολύτως ενδεικτικά των συνθηκών που επικρατούν σε ευρύτερο κοινό, είτε ότι οι υπηρεσίες παροχής διαφημίσεων καταφέρνουν να κρύψουν το πρόβλημα αρκετά καλά.

Φυσικά, ακόμη κι έτσι, πολύ δύσκολα θα αποφασίσει κανείς να μειώσει τις διαφημίσεις. Παρόλα αυτά, αν η κατάσταση είναι όπως την περιγράφουν τα στοιχεία της Compuware, η αναγνώριση του προβλήματος θα μπορούσε να ευαισθητοποιήσει τους ιδιοκτήτες ιστοχώρων ώστε να ασχοληθούν με ένα θέμα που μέχρι τώρα μπορεί και να παρέβλεπαν τελείως.

Πηγή: Read Write

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ