Η πολύ απλή αυτή online εφαρμογή – μετατροπέας, κάνει κάτι μάλλον άχρηστο αλλά αρκετά εντυπωσιακό: αναποδογυρίζει τα κείμενα που θα του δώσετε. Το κακό είναι ότι λειτουργεί καλύτερα με αγγλικούς χαρακτήρες, ʇuıod ʎɯ ǝʌoɹd oʇ ǝldɯɐxǝ uɐ ʇsnɾ sı sıɥʇ puɐ. Οι ελληνικοί, αντίθετα, απλώς αντιστρέφονται, χωρίς όμως να αναποδογυρίζουν: αμγιεδάραπ οτ ότυα όπα ιακ ετσωλλά ιατενίαφ ςωπό.

Χαζομάρα είναι, το ξέρω, αλλά έχει πλάκα και εντυπωσιάζει εύκολα, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε: από το msn και το facebook έως τα διάφορα φόρουμ που μπορεί να συμμετέχετε.

(αξίζει επίσης να αναφερθεί πως κάπως έτσι λειτουργούσε και η κατοπτρική γραφή που χρησιμοποιούσε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, σε μια πρωτόγονη προσπάθεια κρυπτογράφησης των γραπτών του).

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.revfad.com/flip.html
lɯʇɥ˙dılɟ/ɯoɔ˙pɐɟʌǝɹ˙ʍʍʍ//:dʇʇɥ :ησνυθύειδ ήκινορτκελη

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ