Εγκαθιστώντας το infrarecorder στο Dell Inspiron 1520 μου, διαπίστωσα πως το πρόγραμμα δεν μπορούσε να αναγνωρίσει το DVD Recorder. Μετά από λίγο ψάξιμο στο Google, βρήκα πως η λύση του προβλήματος ήταν μια μικρή αλλαγή στο BIOS, όπου έπρεπε να αλλάξω τον SATA controller, από το AHCI, που ήταν η προεπιλεγμένη τιμή του, σε ATA. Πιο συγκεκριμένα, τα βήματα που ακολούθησα ήταν τα εξής:

  1. Μπαίνουμε στα BIOS του laptop (στην περίπτωσή μου, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο F2 αμέσως μετά την εκκίνηση).
  2. Πηγαίνουμε Onboard Devices και βεβαιωνόμαστε ότι η επιλογή Flash Cache Module είναι στο “OFF” (διαφορετικά, η αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε δεν θα λειτουργήσει).
  3. Μένοντας στο Onboard Devices, πηγαίνουμε στο “SATA Operation” και ενεργοποιούμε το “ATA”.
  4. Αποθηκεύουμε τις αλλαγές και βγαίνουμε από τα BIOS. Ας σημειώσω ότι κάπου ανάμεσα στο βήμα 3 και 4, ενδέχεται να δούμε μια προειδοποίηση ότι αν προχωρήσουμε στην αλλαγή, το σύστημα ενδέχεται να μη μπορεί να κάνει boot και ότι ίσως χρειαστεί να επανεγκαταστήσουμε το λειτουργικό. Ευτυχώς στην περίπτωσή μου δεν συνέβη κάτι τέτοιο και ο υπολογιστής ξεκίνησε κανονικά. Τα Windows (Vista) αναγνώρισαν τη νέα συσκευή, εγκατέστησαν αυτόματα τους κατάλληλους drivers, και μετά από μια επανεκκίνηση το πρόβλημα είχε λυθεί και το infrarecorder μπορούσε πλέον να δει κανονικά την συσκευή.

Από ότι είδα, το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί και με άλλα προγράμματα εγγραφής και δεν είναι θέμα αποκλειστικά του infrarecorder. Ασφαλώς, δεν μπορώ να εγγυηθώ πως η συγκεκριμένη λύση θα δουλέψει σε όλους, σε εμένα πάντως δούλεψε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Εννοείται επίσης πως, καθώς πρόκειται για αλλαγή στα BIOS, καλό είναι να είστε προσεκτικοί σε ό,τι κάνετε.

Δείτε επίσης: Getting Vista to recognize my CD/DVD Burner (πρόκειται για το άρθρο στο οποίο βρήκα τη συγκεκριμένη λύση)

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουνίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ