Για κάποιο μυστήριο λόγο, εδώ και λίγες μέρες όταν πληκτρολογώ κάποια λέξη ή λέξεις στην μπάρα διευθύνσεων του Firefox (τη λεγόμενη awesomebar), εμφανίζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης του συγκεκριμένου όρου στο Ask.com αντί για το Google, όπως θα έπρεπε.

Δεν ξέρω για ποιο λόγο συνέβη αυτό και ποιος ακριβώς ευθύνεται, επειδή όμως το βρήκα αρκετά εκνευριστικό, έψαξα λίγο και βρήκα τον τρόπο για να επαναφέρω την μπάρα στην προηγούμενή της κατάσταση. Η διαδικασία είναι απλή, δεν χρειάζεται εγκατάσταση κάποιου επιπρόσθετου προγράμματος ή extension, και έχει ως εξής:

  • Στην μπάρα διευθύνσεων του Firefox πληκτρολογήστε about:config και πατήστε enter.
  • Στην προειδοποίηση που θα εμφανίσει αρχικά η σελίδα, επιλέξτε “Agree” (ή «συμφωνώ», ανάλογα με την γλώσσα του Firefox που χρησιμοποιείτε)
  • Εντοπίστε τον όρο «keyword.url»
  • Κάντε διπλό κλικ επάνω του και αλλάξτε την τιμή που υπάρχει σε «http://www.google.com/search?q=»
  • Πατήστε ΟΚ και κλείστε το tab

Με αυτό τον τρόπο το Google θα επανέλθει αντί του Ask.com. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης, αντικαθιστώντας το «http://www.google.com/search?q=» με το url της σελίδας που προτιμάτε. Προϋπόθεση, φυσικά, είναι να γνωρίζετε τη σωστή διεύθυνση που πρέπει να πληκτρολογήσετε.

Ένας καλός γενικός κανόνας λέει πως το πρώτο που θα πρέπει να δοκιμάσετε είναι η διεύθυνση του site συν το /search?q= στο τέλος. Π.χ. αν βάλετε «https://www.freeweird.com/search?q=», κάθε φορά που πληκτρολογείτε έναν όρο στην μπάρα διευθύνσεων και πατάτε enter, θα εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησης του όρου αυτού στο www.freeweird.com.

Ενημέρωση: Αν και ακόμα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, υπεύθυνη για το πρόβλημα ενδέχεται να είναι η τελευταία έκδοση του μtorrent (1.8.3).

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ