Το Shape Collage είναι ένα πρόγραμμα που δεν χρειάζεται μεγάλη περιγραφή, καθώς αυτό που κάνει είναι πολύ συγκεκριμένο: κολάζ φωτογραφιών. Φτιάχνει, δηλαδή, σχήματα τα οποία αποτελούνται από πολλές διαφορετικές φωτογραφίες.

Το μεγάλο του πλεονέκτημα έγκειται στο ότι είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, γρήγορο και πανεύκολο στη χρήση του. Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε ή ακόμα και να σχεδιάσετε το σχήμα που θέλετε να έχει το κολάζ σας, να επιλέξετε τις φωτογραφίες που θα το αποτελούν και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το πρόγραμμα. Όπως θα δείτε και στα παραδείγματα που υπάρχουν στο site της εφαρμογής, το αποτέλεσμα είναι απολύτως ικανοποιητικό.

Το Shape Collage εξάγει τις εικόνες του σε PNG (που επιτρέπει τη διατήρηση διαφάνειας), στο γνωστό JPEG αλλά και σε PSD, επιτρέποντάς σας με αυτό τον τρόπο να επεξεργαστείτε περαιτέρω τη δουλειά σας σε προγράμματα όπως το Photoshop ή το Gimp!

Τέλος, άλλο ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του Shape Collage είναι ότι τρέχει σε όλα τα βασικά λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, Mac).

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.shapecollage.com/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Δημιουργήστε κολάζ φωτογραφιών πανεύκολα και γρήγορα με το Shape Collage

Comments are closed.