Σε συνέχεια της αμέσως προηγούμενης καταχώρησης που αφορούσε το WinCDEmu, ακολουθεί άλλο ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης αρχείων ISO, BIN, IMG κλπ απευθείας από τον σκληρό σας δίσκο (mounting), χωρίς να χρειάζεται να τα «κάψετε» σε δισκάκι.

Το DAEMON Tools Lite πρόκειται ίσως για την πιο δημοφιλή λύση στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς προσφέρει διάφορες επιλογές που θα ικανοποιήσουν τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Πιο συγκεκριμένα, αναλαμβάνει την εξομοίωση αρκετών συστημάτων ασφαλείας CD και DVD και επιτρέπει την λειτουργία αντιγράφων που περιέχουν κλείδωμα με τα συστήματα SafeDisc (C-Dilla), Securom, Laserlock, CDCOPS, StarForce και Protect CD.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows, όλους τους οδηγούς CD/DVDROM και τις περισσότερες μεθόδους προστασίας CD/DVD.

Προσοχή: Σε περίπτωση που το πρόγραμμα κατά την εγκατάστασή του σας ζητήσει να εγκαταστήσει και κάποια toolbar, μην την επιλέξετε. Δεν στερεί την εφαρμογή από κάποια δυνατότητα και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να τη φορτώσετε στο σύστημά σας, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποια antivirus’ να χτυπήσουν συναγερμό (χωρίς παρόλα αυτά να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος). Επειδή έχω καιρό να το εγκαταστήσω και δεν θυμάμαι τι γίνεται στην τελευταία του έκδοση, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα την εγκαταστήσει χωρίς τη θέλησή σας, επιλέξτε κατά την εκκίνηση της εγκατάστασης την μέθοδο «Custom». Εκεί θα δείτε ανάμεσα στις εφαρμογές που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του προγράμματος και την Daemon Tools Search Toolbar. Όταν τη δείτε, απλώς αποεπιλέξτε την (ξετικάρετέ την, δηλαδή).

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.daemon-tools.cc/eng/products/dtLite

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Οκτωβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Daemon Tools Lite: mounting αρχείων image (ISO, BIN κλπ) για απαιτητικούς

  1. Pingback: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε στην πρώτη επαφή με τα Windows 8

  2. Pingback: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε στην πρώτη επαφή με τα Windows 8 « CopyShopArt Websites

Comments are closed.