intro Κάποτε το Nero ήταν ο απόλυτος αυτοκράτορας σε ο,τιδήποτε είχε να κάνει με θέματα εγγραφής ψηφιακών δίσκων. Με τον καιρό όμως «βάρυνε» αδικαιολόγητα από κάθε άποψη: τεράστιο αρχείο εγκατάστασης, μεγάλη κατανάλωση πόρων, συνοδευτικές εφαρμογές που δεν χρειάζονται σε όλους και φυσικά το γεγονός ότι δεν είναι δωρεάν, ήταν οι βασικοί λόγοι που ανάγκασαν μεγάλη μερίδα χρηστών να ψάξει για εναλλακτικές.

Το CDBurnerXP είναι μία από τις πιο τίμιες και ολοκληρωμένες λύσεις στο συγκεκριμένο τομέα, αφού καλύπτει και με το παραπάνω όλες τις βασικές ανάγκες ενός μέσου χρήστη και το πιο σημαντικό, είναι δωρεάν ακόμη και για επαγγελματική χρήση.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του CDBurnerXP περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 • Δυνατότητα εγγραφής κάθε είδους δίσκων DC και DVD, συμπεριλαμβανομένων των Blu-Ray και HD-DVD.
 • Δημιουργία ακουστικών CD (Audio-CD) με ή χωρίς κενά μεταξύ των κομματιών.
 • «Κάψιμο» αλλά και δημιουργία αρχείων ISO.
 • Δυνατότητα δημιουργίας bootable δίσκων, που μπορούν, δηλαδή, να φορτώσουν με την εκκίνηση του υπολογιστή, πριν από το λειτουργικό.
 • Πολύγλωσσο περιβάλλον χρήσης στο οποίο περιλαμβάνονται και τα Ελληνικά.
 • Μετατροπή αρχείων bin και nrg σε ISO.
 • Δυνατότητα δημιουργίας και γρήγορης εκτύπωσης απλών εξωφύλλων για όλους τους δημοφιλείς τύπους θηκών.
 • Δυνατότητα μεταφοράς των αρχείων που θέλετε να εγγράψετε με ένα απλό drag and drop στο παράθυρο του προγράμματος απευθείας από τον Windows Explorer. 

intro  data-interfaceprint-cover audio-interface no-pause

Μοναδικό σημείο στο οποίο θα πρέπει να δώσετε προσοχή κατά την εγκατάσταση, είναι στο ότι το πρόγραμμα ζητά να εγκαταστήσει την ASK toolbar. Φροντίστε να μην την επιλέξετε και δεν θα σας ξαναενοχλήσει ποτέ. Επίσης, στην επιλογή του τύπου εγκατάστασης, καλό θα είναι να μην επιλέξετε όλες τις διαθέσιμες γλώσσες αλλά μόνο αυτές που σας ενδιαφέρουν, αφού δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνετε το σύστημα με αρχεία που δεν θα χρειαστείτε ποτέ.

ask-toolbar language

Το CDBurnerXP τρέχει σε όλες τις εκδόσεις των Windows , είναι συμβατό με τις περισσότερες συσκευές εγγραφής και εκτός των άλλων, είναι και αρκετά όμορφο. Το μόνο σημείο στο οποίο υστερεί σε σχέση με τον συνδυασμό InfraRecorder και ImgBurn που είχε προταθεί σε παλαιότερες καταχωρήσεις είναι στο ότι δεν διατίθεται επίσημα σε portable έκδοση. Εάν κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς και αυτό που ζητάτε είναι μια ολοκληρωμένη δωρεάν λύση εγγραφής CD και DVD, το CDBurnerXP συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://cdburnerxp.se/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Μαΐου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “CDBurnerXP: Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα δωρεάν προγράμματα εγγραφής CD και DVD

 1. μπορεις να μου πεις που ειναι η επιλογη στο audio cd κενα ή χωρις κενα?
  επισης δεν βρισκω αν εχει ρυθμισει σε τι ταχυτητα μπορουμε να γραψουμε,το κανει αυτοματα αυτο?

Comments are closed.