Εκπληκτικό πρόγραμμα, που μέχρι πρόσφατα ήταν freeware, αλλά πλέον έχει γίνει trial, με την τελευταία δωρεάν του έκδοση να είναι η 5.3.
Το FastStone image capture δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να “φωτογραφίσει” οτιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη του – συγκεκριμένες περιοχές, full screen, κυλιόμενα παράθυρα / ιστοσελίδες, ακόμη και περιοχές επιλεγμένες “με το χέρι” (freehand selected).
Μεγάλο του πλεονέκτημα, το ότι κυκλοφορεί σε portable έκδοση (τρέχει χωρίς εγκατάσταση ακόμα και από ένα usb stick), ενώ δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης του screenshot, πέρα από όλα τα δημοφιλή format εικόνας, και σε pdf.
Επίσης, δίνει τη δυνατότητα άμεσης επεξεργασίας της παραγόμενης εικόνας, με έναν πλήρη όσο και λιτό editor. Δεν κάνει capture κινούμενης εικόνας.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ