Πολλές φορές φαντάζομαι πως σας έχει τύχει να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα, παιχνίδι ή ταινία σε μορφή ISO ή IMG και αντί να το «κάψετε» σε δισκάκι (CD ή DVD) προτιμάτε να το τρέξετε απευθείας (mount) από τον σκληρό σας δίσκο. Πλέον υπάρχουν αρκετά εργαλεία για αυτή τη δουλειά (με γνωστότερο όλων ίσως το Daemon tools), παρόλα αυτά, προσωπική μου προτίμηση τον τελευταίο καιρό αποτελεί το WinCDEmu.

Ο λόγος για τον οποίο το προτιμώ είναι απλά γιατί ενσωματώνεται στον Windows Explorer, επιτρέποντάς σας να τρέξετε το αρχείο image με ένα απλό διπλό κλικ, δημιουργώντας έναν εικονικό δίσκο CD/DVD στον υπολογιστή σας. Οι τύποι image αρχείων που υποστηρίζει το WinCDEmu περιλαμβάνουν τα ISO, CUE, BIN, RAW και IMG.

Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα δεν έχει τις πολλές επιλογές και τις δυνατότητες αποκρυπτογράφησης που προσφέρει το Daemon tools, γι’ αυτό και μάλλον δεν θα ικανοποιήσει όσους κάνουν συχνά mount εικονικών δίσκων. Όσοι, παρόλα αυτά, κάνουν 2-3 mounts το μήνα (όπως εγώ) και αυτό που ζητάνε περισσότερο είναι η ευκολία χρήσης και λιγότερο οι πολλές επιλογές, σίγουρα θα βολευτούν μια χαρά με το WinCDEmu.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://wincdemu.sysprogs.org/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Οκτωβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Κάντε απευθείας mount σε αρχεία image (ISO, BIN κλπ) με διπλό κλικ, με το WinCDEmu

  1. Pingback: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε στην πρώτη επαφή με τα Windows 8

Comments are closed.