Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει έστω και λίγο κάποια διανομή Linux θα έχουν προσέξει τη δυνατότητα των πολλαπλών επιφανειών εργασίας (multiple desktops). Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης λειτουργικότητας είναι το ότι μπορείς να οργανώσεις τις ανοιχτές εφαρμογές σου σε ομάδες, ανάλογα με την εργασία την οποία αφορούν (π.χ. δουλειά, ψυχαγωγία κλπ).
Ψάχνοντας για κάποια δωρεάν σχετική εφαρμογή, κατέληξα τελικά στο Virtual Dimension, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά παλιό (η τελευταία του έκδοση χρονολογείται από το 2005), είναι ωστόσο σταθερότατο, συμβατό τόσο με ΧΡ όσο και με Vista και έχει όλες εκείνες τις λειτουργικότητες που έψαχνα:

  • εύκολη εναλλαγή επιφανειών με πληκτροσυντομεύσεις (keyboard shortcuts),
  • δυνατότητα μεταφοράς μιας ανοιχτής εφαρμογής σε διαφορετική επιφάνεια,
  • επιλογή ορισμού διαφορετικού φόντου για κάθε επιφάνεια,
  • δυνατότητα δημιουργίας περισσότερων από 4 επιφανειών εργασίας

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://virt-dimension.sourceforge.net/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ