Digsby

To Digsby είναι ένα φανταστικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα να κάνετε chat με διάφορα πρωτόκολλα, ελέγχει τα e-mail και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα προφίλ σας στις διάφορες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει κι ένα «σκοτεινό σημείο», καθώς το πρόγραμμα μπορεί να εγκαταστήσει αρκετές ανεπιθύμητες εφαρμογές τρίτων αν δεν προσεχθεί, παρόλα αυτά είναι κάτι που εύκολα παρακάμπτεται με λίγη προσοχή κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά πλεονεκτήματα του Digsby περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Είναι instant messenger που υποστηρίζει όλα τα βασικά πρωτόκολλα (MSN, Google talk, facebook chat, Yahoo, ICQ, Jabber).
  • Χρησιμοποιεί tabs για την οργάνωση των συζητήσεων.
  • «Συγχωνεύει» τους διαφορετικούς λογαριασμούς μιας επαφής σε μία. Π.χ. αν το ίδιο άτομο το έχετε σε MSN, Google talk και facebook chat, το Digsby θα εμφανίζει μία επαφή και όχι τρεις διαφορετικές.
  • Έχει αρκετά παραμετροποιήσιμο σύστημα ειδοποιήσεων για τα νέα μηνύματα που λαμβάνετε
  • Δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των e-mail σας και συνεργάζεται με όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες και πρωτόκολλα (Hotmail, Gmail, Yahoo Mail, AOL/AIM Mail, IMAP και POP). Δεν είναι όμως mail client, αλλά απλά εμφανίζει ειδοποιήσεις που όταν επιλεγούν ανοίγουν την αντίστοιχη υπηρεσία. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα να επισημάνετε ως αναγνωσμένο ή να αναφέρετε ως spam ένα μήνυμα, απευθείας από το Digsby, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείτε τον mail client.
  • Παρακολουθεί τα προφίλ σας και την δραστηριότητα των φίλων σας σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Twitter, MySpace και LinkedIn. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα να αλλάξετε το προφίλ σας απευθείας.
  • Το Digsby είναι αρκετά καλαίσθητο και εύχρηστο, όπως επίσης και αρκετά παραμετροποιήσιμο. Γενικά, οι χρήστες που έχουν συνηθίσει το περιβάλλον του MSN θα προσαρμοστούν ευκολότερα στο Digsby από ότι στο Pidgin, που είχε παρουσιαστεί σε παλαιότερη καταχώρηση.
  • Συγχρονίζει το προφίλ σας σε διαφορετικούς υπολογιστές. Έτσι, εάν εγκαταστήσετε το πρόγραμμα σε ένα νέο μηχάνημα, απλά κάνετε login στο Digsby και όλες οι επιλογές και οι ρυθμίσεις που είχατε κάνει περνάνε αυτόματα στη νέα εγκατάσταση.

Πάμε τώρα στα σκοτεινά σημεία, που πρέπει να προσεχθούν. Όπως ήδη αναφέρθηκε, το Digsby κατά την εγκατάσταση εγκαθιστά από προεπιλογή κάποια toolbars και εφαρμογές που δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα αλλά αποτελούν spyware. Για να το εμποδίσετε, φροντίστε απλά κατά την εγκατάσταση να μην επιλέξετε την εγκατάσταση της “ask toolbar“, όπως επίσης και όλες τις επιλογές που βρίσκονται στην περιοχή “Keep Digsby Free and Ad-Free“, και ειδικά την τελευταία: “Allow Digsby to use idle CPU time for grid computing”. Για να διευκολυνθείτε, δείτε τις εικόνες που ακολουθούν και φροντίστε να επιλέξετε κι εσείς ακριβώς τα ίδια κατά την εγκατάσταση:

Από εκεί και πέρα η εγκατάσταση συνεχίζεται κανονικά. Κατά την αρχική εκκίνηση του Digsby θα σας ζητηθεί να κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία και να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες που θέλετε να ελέγχετε (π.χ. MSN, Google talk, Facebook chat, Twitter κλπ). Από τη στιγμή που θα το κάνετε αυτό μια φορά, οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται και περνάνε αυτόματα την επόμενη φορά που θα εγκαταστήσετε το πρόγραμμα σε κάποιον άλλο υπολογιστή.

Update (25/03/2010): Κάτι άλλο που πρέπει να προσεχτεί επίσης και που το είδα πρόσφατα, είναι ότι το Digsby εμφανίζει από προεπιλογή ένα διαφημιστικό μήνυμα στο status σας. Για να το απενεργοποιήσετε πηγαίνετε Tools / Preferences / Status και αποεπιλέξτε το “Promote Digsby in my IM status messages”.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.digsby.com/

 

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Διαχειριστείτε chat, e-mail και τα κοινωνικά σας δίκτυα με το Digsby (και ξεχάστε μια για πάντα το MSN)

  1. Pingback: Το Windows Live Messenger υιοθετεί το πρωτόκολλο XMPP

Comments are closed.