Το stumbleUpon είναι μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία που σας βοηθά να ανακαλύψετε νέα sites που ενδεχομένως να σας αρέσουν. Πιο συγκεκριμένα, αφού κάνετε εγγραφή στο http://www.stumbleupon.com/, σας ζητείται να δηλώσετε τις κατηγορίες δικτυακών τόπων που γενικά σας ενδιαφέρουν.

Στη συνέχεια, κατεβάζετε ένα plugin, το οποίο εμφανίζει στον browser σας (Firefox ή Internet Explorer) μια μπάρα με την οποία μπορείτε να αξιολογήσετε τα sites τα οποία επισκέπτεστε (με τη λογική του “μου αρέσει” / “δεν μου αρέσει”) ή και να τα σχολιάσετε. Η μπάρα έχει επίσης και το κουμπί “Stumble!”. Πατώντας το, φορτώνει μια τυχαία σελίδα που το stumbleUpon υποθέτει πως θα σας αρέσει ή πως θα σας ενδιαφέρει (βάσει των όσων έχετε δηλώσει μετά την εγγραφή αλλά και των sites που έχετε αξιολογήσει στο μεταξύ).

Γενικά το βρίσκω ιδανικό για όσους θέλουν να σκοτώσουν την ώρα τους σερφάροντας και ψάχνουν για κάτι καινούριο κι ενδιαφέρον. Εγώ τουλάχιστον έχω συναντήσει έτσι αρκετά ενδιαφέροντα sites – προσοχή όμως, γιατί καμιά φορά “κολλάς” και δεν μπορείς να σταματήσεις το σερφάρισμα :-).

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.stumbleupon.com/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “StumbleUpon: Σκοντάψτε… σε ενδιαφέροντα sites

  1. Pingback: Το YouTube Slam σας καλεί να παίξετε ανακαλύπτοντας το επόμενο viral

Comments are closed.