Dropbox

Μπορεί να υπάρχουν πλέον αρκετές υπηρεσίες που προσφέρουν περισσότερο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο από το Dropbox, ωστόσο πολλοί θα συμφωνήσουν πως τα GB του Dropbox, λόγω της ευκολίας χρήσης του, έχουν μεγαλύτερη αξία από αυτά οποιασδήποτε άλλης αντίστοιχης εφαρμογής. Και μπορεί, επίσημα, όπως έχουμε ήδη δει και παλιότερα, τα όριά του να σταματούν στα 11,25 δωρεάν GB, οι άνθρωποί του, όμως, ανακοίνωσαν πως για περιορισμένο χρονικό διάστημα θα τρέξει ειδική beta περίοδος όπου όσοι την συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν έως και 4,5GB επιπλέον.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Το Dropbox έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει μία πειραματική λειτουργία αυτόματης εισαγωγής εικόνων και βίντεο από κάμερες, τηλέφωνα και κάρτες SD. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής αυτής περιόδου, προσφέρει σε όσους «τολμηρούς» επιλέξουν να εγκαταστήσουν την πειραματική έκδοση Dropbox build 1.3.12 500MB επιπλέον χώρου για κάθε 500ΜΒ εικόνων ή βίντεο που θα ανεβάζουν μέσω της αυτόματης εισαγωγής. Το μέγιστο όριο του επιπλέον όγκου που μπορείτε να κερδίσετε φτάνει τα 4,5GB.

Dropbox Automatic Import

Προσοχή: Αυτή δεν είναι μία από τις συνηθισμένες προσφορές του Dropbox και, εκτός του ότι κάποια στιγμή θα λήξει, σας ζητά να εγκαταστήσετε μια πειραματική έκδοση της εφαρμογής (ούτε καν beta, δηλαδή). Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο απρόοπτο ή ακόμη και να χάσετε δεδομένα. Γι’ αυτό καλό θα είναι πριν κατεβάσετε και εγκαταστήσετε την συγκεκριμένη έκδοση, να έχετε προηγουμένως φροντίσει να κάνετε ένα backup στα αρχεία σας.

Εάν η παραπάνω προειδοποίηση δεν είναι αρκετή για να σας αποθαρρύνει, επισκεφθείτε το forum του Dropbox και κατεβάστε το αρχείο που ανταποκρίνεται στο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Έχετε υπόψη πως σύμφωνα με τον συντάκτη του Lifehacker, η εισαγωγή δεν λειτουργεί προς το παρόν σε OS X και Linux. Σε Windows, πάντως, στην περίπτωσή μου τουλάχιστον, όλα πήγαν καλά.

Πηγή: Lifehacker

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

6 thoughts on “Αποκτήστε δωρεάν ακόμη 4,5GB στο Dropbox, ανεβάζοντας εικόνες και βίντεο

  1. Δούλεψε μια χαρά. μου έδωσε μικρή αύξηση χώρου. Φαντάζομαι ότι αυτό θα αυξάνεται με την αντίστοιχη αύξηση εικόνων κ video.

    • Την πρώτη φορά που του φορτώνεις έστω και μία εικόνα μέσω του Autoplay σου δίνει αυτόματα 500ΜΒ. Μετά παίρνεις 500ΜΒ επιπλέον για κάθε 500ΜΒ υλικού που ανεβάζεις (σου τα δίνει μόλις το περιεχόμενο συγχρονίσει πλήρως).

      Εγώ πάντως πήρα την κάρτα μνήμης της κάμερας και τη φόρτωσα με καμιά 15αριά επεισόδια τηλεοπτικών σειρών που είχα πρόχειρα και έτσι κέρδισα όλο τον διαθέσιμο χώρο σε 2 μέρες 😛

  2. Pingback: Τα όρια του Dropbox: 5 πράγματα που αξίζει να ξέρετε και που ίσως αγνοείτε

  3. Pingback: Διαθέσιμη για όλους η αυτόματη εισαγωγή εικόνων του Dropbox

  4. Pingback: Το Dropbox φέρνει αυτόματο συγχρονισμό εικόνων και βίντεο στο iOS

Comments are closed.