Σας έχει τύχει ποτέ να θέλετε να στείλετε ένα επίσημο e-mail (π.χ. για επαγγελματικούς λόγους) και να ντρεπόσαστε να χρησιμοποιήσετε τους δωρεάν λογαριασμούς που έχετε σε hotmail, yahoo ή ακόμα και το gmail; Όπως και να το κάνουμε, όσο ευρεία κι αν είναι πλέον η χρήση των προαναφερθεισών υπηρεσιών, ένα e-mail που να περιλαμβάνει το προσωπικό σας url φέρει περισσότερο κύρος και σοβαρότητα (π.χ. το gsarig [@] freeweird.com είναι σίγουρα καλύτερη «βιτρίνα» από το gsarig [@] hotmail.gr)

Παλιότερα, η απόκτηση ενός τέτοιου e-mail εξαρτιόταν από την εταιρεία που πληρώνατε για να φιλοξενεί το website σας. Αυτό σημαίνει πως στην περίπτωση που ο ιστοχώρος ή το blog σας φιλοξενούταν σε δωρεάν υπηρεσία (π.χ. blogger), δεν μπορούσατε να το έχετε, ακόμη κι αν είχατε κατοχυρωμένο domain.

google-apps-signup Εδώ και κάποιον καιρό όμως, το Google Apps Standard Edition σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε το απόλυτα προσωπικό σας e-mail, εντελώς δωρεάν. Μοναδική προϋπόθεση, να έχετε κατοχυρωμένο domain. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: πηγαίνετε στην σελίδα εγγραφής του Google Apps Standard Edition και συμπληρώστε το e-mail που θέλετε να χρησιμοποιείτε, στο domain το οποίο διαθέτετε (π.χ. [email protected]).

Στην περίπτωση που δεν έχετε στην κατοχή σας κάποιο domain, μπορείτε να κατοχυρώσετε ένα απευθείας, μέσω της Google, έναντι του ποσού των 10 δολαρίων (γύρω στα 7,5 ευρώ) το χρόνο. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και απόλυτα αξιόπιστη – άλλωστε, έτσι κατοχύρωσα κι εγώ το www.freeweird.com. Μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι η απευθείας κατοχύρωση μέσω Google Apps δεν περιλαμβάνει domains σε .gr αλλά μόνο .com, .net, .org, .info και .biz.  Για να χρησιμοποιήσετε, δηλαδή, domain σε .gr θα πρέπει να το έχετε κατοχυρώσει από πριν μέσω κάποιου άλλου παρόχου.

Από τη στιγμή που θα πραγματοποιήσετε την εγγραφή, η είσοδος στο νέο λογαριασμό σας θα γίνεται από μια διεύθυνση του τύπου: www.google.com/a/mydomain.com. Το περιβάλλον διαχείρισης του e-mail είναι ολόιδιο με αυτό του Gmail ενώ και ο διαθέσιμος χώρος είναι ο ίδιος (γύρω στα 7,5 GB τη στιγμή που γράφεται το άρθρο) . Για την ακρίβεια, είναι Gmail, αλλά στη δική σας διεύθυνση και με ορισμένες επιπλέον επιλογές όπως:

  • Μπορείτε να προσθέσετε έως και 50 διαφορετικούς λογαριασμούς για το domain σας (π.χ. gsarig [@] freeweird.com, info [@] freeweird.com, contact [@] freeweird.com κ.ο.κ.).
  • Μπορείτε να προσθέσετε «ψευδώνυμα» (alias) του e-mail σας. Με αυτό τον τρόπο έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε στο ίδιο mailbox τα e-mails από διαφορετικούς λογαριασμούς (π.χ. gsarig [@] freeweird.com, gsarig [@] info.freeweird.com)

Ασφαλώς, εάν επιθυμείτε περισσότερο χώρο ή περισσότερους λογαριασμούς, μπορείτε πάντοτε να πληρώσετε και να αναβαθμίσετε στην Premier έκδοση της υπηρεσίας.

Κλείνοντας, θα πρέπει να σημειωθεί πως το προσωποποιημένο e-mail είναι μέρος μόνο των υπηρεσιών που προσφέρει το Google Apps. Υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορείτε να κάνετε και οι επιλογές αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό από τη στιγμή που άνοιξε το Google Apps Marketplace, το οποίο δίνει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης επιπλέον, εξωτερικών εφαρμογών. Αλλά αυτό είναι από μόνο του ολόκληρο αφιέρωμα και ίσως μας απασχολήσει σε μελλοντική καταχώρηση…

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/cdNQVY

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ