Έχετε ακούσει ποτέ για το «Ξυράφι του Οκάμ»; Πρόκειται για την αρχή της οποίας η πιο συνηθισμένη (παρ)ερμηνεία υποστηρίζει πως «η απλούστερη εξήγηση είναι πάντοτε η καλύτερη». Κι αν στον πραγματικό κόσμο κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα, στην περίπτωση που θέλουμε να αποθηκεύσουμε μαζικά τα e-mail μας από το Outlook σε μορφή .msg (το κλασσικό mail format των Windows), επιβεβαιώνεται πανηγυρικά.

Το πρόβλημά μου, λοιπόν, ήταν το εξής: ήθελα να σώσω καμιά 200αριά e-mails από το Outlook, σε μορφή που να μπορεί κάποιος εύκολα να τα διαβάσει. Ενώ όμως επιλέγοντας ένα μεμονωμένο e-mail και πατώντας save as / .msg μπορούσα να το αποθηκεύσω, το Outlook δεν μου έδινε τη δυνατότητα να το κάνω για πολλά e-mails ταυτόχρονα. Αφού έψαξα πολύ για να βρω κάποιο πρόγραμμα ή plugin που να κάνει τη δουλειά, κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι η λύση ήταν όλη την ώρα μπροστά μου (o λόγος μάλιστα που τα γράφω όλα αυτά είναι γιατί αν απλώς παρέθετα τη λύση, το post θα έβγαινε υπερβολικά μικρό 😛 ):

  1. Δημιουργήστε ένα νέο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας ή όπου αλλού θέλετε
  2. Επιλέξτε τα e-mails που θέλετε να αποθηκεύσετε και κάντε τα drag and drop στον φάκελο

Απλό ε;

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ