Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τους παραδοσιακούς mail clients (βλ. Outlook, Thunderbird κλπ) και έχουν στραφεί στη web-based διαχείριση των e-mail τους. Ένα βασικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου, ωστόσο, είναι ότι τα Windows δεν επιτρέπουν στο χρήστη την δυνατότητα απευθείας αποστολής ενός αρχείου ως συνημμένο σε web based e-mails.

Τη λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει το Affixa, μια μικρή εφαρμογή η οποία ενσωματώνει το webmail όχι μόνο στο δεξί κλικ αλλά και στην επιλογή «αποστολή προς» των διαφόρων εφαρμογών. Έτσι, εάν επιλέξετε ένα αρχείο και κάνετε “δεξί κλικ / send to / mail recipient”, το Affixa, αντί να ανοίξει τον προεπιλεγμένο mail client των Windows που ποτέ δεν χρησιμοποιείτε, θα ανοίξει σε ένα παράθυρο του browser σας το webmail που πραγματικά χρησιμοποιείτε, με το συνημμένο τοποθετημένο σε ένα νέο μήνυμα έτοιμο για αποστολή. Το ίδιο θα συμβεί εάν επιλέξετε την αποστολή e-mail μέσα από κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή, όπως π.χ. το Word.

Πέρα από αυτά, το Affixa περιλαμβάνει και ορισμένες επιπλέον ενδιαφέρουσες λειτουργικότητες, όπως «καλάθια» για τη συγκέντρωση πολλών συνημμένων και κοινή αποστολή τους σε ένα e-mail, απευθείας αλλαγή του μεγέθους μιας φωτογραφίας (εννοείται μόνο για την αποστολή της ως συνημμένο), αλλά και δυνατότητα ανεβάσματος του αρχείου στην online υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Drop.io, πράγμα που είναι χρήσιμο στην περίπτωση που θέλετε να στείλετε αρχεία .exe, των οποίων την αποστολή π.χ. το Gmail δεν επιτρέπει με απευθείας συνημμένο.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.affixa.com/

(Σημείωση: για τους χρήστες Mac υπάρχει το Mailplane, το οποίο όμως δεν έχω δοκιμάσει, μιας και δεν έχω Mac 🙁 )

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Στείλτε αρχεία ως συνημμένα σε Gmail, Yahoo! κλπ. απευθείας από το desktop σας

  1. To mailplane δεν είναι δωρεάν, το είχα κατεβάσει δοκιμαστικά στο mac μου, δεν με έψησε όμως να το κρατήσω, αφού δεν έκανε και ακριβώς αυτά. Περισσότερο έβγαζε το gmail από το browser και το έβαζε σε stand alone application ενώ σου έδειχνε με εικονίδιο στο taskbar αν έχεις μήνυμα.

Comments are closed.