Όταν πριν από λίγο καιρό οι άνθρωποι του Evernote δήλωναν πως θέλουν να ξεφύγουν εντελώς από την ιδέα της απλής διαχείρισης σημειώσεων και να το μετατρέψουν σε μια πλατφόρμα καταγραφής κάθε είδους εμπειριών και δραστηριοτήτων, φαίνεται πως είχαν πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό τους. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν το Hello και το Food, οι δύο νέες εφαρμογές για iOS που θέλουν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα τη ζωή σας – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που γνωρίζετε και τα φαγητά που δοκιμάζετε κάθε μέρα.

Evernote Hello Evernote Food

Evernote Hello

Το Evernote Hello φαίνεται πως απευθύνεται περισσότερο σε άτομα που λόγω δουλειάς γνωρίζουν συχνά νέους ανθρώπους και δυσκολεύονται να θυμηθούν όλα όσα θα ήθελαν για αυτούς. Βέβαια, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η εφαρμογή – τουλάχιστον έτσι όπως το προτείνουν οι δημιουργοί του – είναι λίγο άβολος, αφού προϋποθέτει να δώσετε το τηλέφωνό σας στο άτομο και να του ζητήσετε να αυτοφωτογραφηθεί και να συμπληρώσει κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό του. Εναλλακτικά, βέβαια, μπορείτε να τα κάνετε και όλα μόνοι σας για λογαριασμό του.

Το Evernote Hello κινείται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: το πρόσωπο του ατόμου, τον χρόνο κατά τον οποίο συναντηθήκατε και το πλαίσιο – τις συνθήκες, δηλαδή, γύρω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση (για ποιο λόγο, ποιοι άλλοι ήταν εκεί κλπ).

Evernote Hello

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι πληροφορίες της επαφής εμφανίζονται μαζί με άλλες σημειώσεις που δημιουργήσατε στο Evernote εκείνη περίπου την ώρα, αλλά και με αυτές που δημιουργήσατε μέσω του Food – της δεύτερης εφαρμογής, που θα δούμε αμέσως πιο κάτω. Όλες αυτές οι πληροφορίες συγχρονίζονται, φυσικά, στο cloud ώστε να τις έχετε διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή σε όποια συσκευή κι αν χρησιμοποιείτε.

 

Evernote Food

Το Evernote Food, από την άλλη, σας επιτρέπει να κάνετε κάτι αντίστοιχο, αλλά με τα φαγητά, αφού σύμφωνα με τους δημιουργούς του, στόχος του είναι «η διατήρηση των εμπειριών, των σκέψεων και των αναμνήσεων που συνοδεύουν το φαγητό».

Εδώ, προφανώς, όλα περιστρέφονται γύρω από το φαγητό. Εσείς φωτογραφίζετε το πιάτο και προσθέτετε κάθε είδους σημείωση που θεωρείτε απαραίτητη. Από το τί περιλάμβανε έως το που το φάγατε ή την περίσταση για την οποία βρεθήκατε εκεί. Επίσης, στο τέλος εμφανίζονται όλες οι σχετικές σημειώσεις από το Evernote αλλά και από το Hello, που είδαμε προηγουμένως.

Evernote Food

Από την καταλογογράφηση συνταγών και την καταγραφή γαστριμαργικών εμπειριών έως την καλύτερη διαχείριση της δίαιτάς σας, οι χρήσεις του Evernote Food μπορεί να είναι πολλές – ή τουλάχιστον αυτή είναι η φιλοδοξία των δημιουργών του.

Το κατά πόσο οι δύο εφαρμογές θα έχουν απήχηση στο κοινό είναι κάτι που δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Τόσο το Hello όσο και το Food, όμως, δείχνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την πρόθεση των ανθρώπων του Evernote να ξεφύγουν τελείως από τα γνωστά τους λημέρια για να δραστηριοποιηθούν σε τομείς που εν μέρει ανήκουν στα χωράφια των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης.

Θα καταφέρει άραγε με όλα αυτά το Evernote να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία υπηρεσιών στην οποία, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, θα παίζει μόνο του ή μήπως θα «αποξενωθεί» από τους συστηματικούς χρήστες του, που ενδεχομένως να το θέλουν για πολύ συγκεκριμένα πράγματα;

Πηγή: Evernote Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Hello και Food οι δύο νέες εφαρμογές του Evernote για το iPhone

  1. Pingback: Evernote: Βελτιώσεις σε Mac και κυκλοφορία του Food στο Android

Comments are closed.