Με μια πρώτη ματιά, το Everything δεν κάνει κάτι πρωτότυπο: αναζητά αρχεία στον σκληρό δίσκο βάσει ονόματος (filename) και μόνο. Δεν ψάχνει, δηλαδή, στα περιεχόμενα των αρχείων και από άποψη λειτουργιών δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από την απλή αναζήτηση των Windows.

Τί είναι όμως αυτό που κάνει το Everything μια από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές της χρονιάς; Η απάντηση είναι: η ταχύτητά του. Πράγματι, το Everything δεν είναι απλά γρήγορο – είναι …ακαριαίο.

Το μυστικό της εκπληκτικής του ταχύτητας βρίσκεται στο ότι το πρόγραμμα δεν λειτουργεί με την μέθοδο indexing, αλλά με πρόσβαση στο NTFS raw Master File Table του σκληρού δίσκου. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, λειτουργεί μόνο σε δίσκους NTFS.

Στα πλεονεκτήματα του Everything συγκαταλέγονται ακόμη το ότι είναι πολύ ελαφρύ, διατίθεται και σε portable έκδοση, ενσωματώνεται στο μενού του δεξί κλικ για αναζήτηση σε συγκεκριμένους φακέλους, δεν χρειάζεται ποτέ χειροκίνητο indexing και δέχεται boolean όρους για πιο παραμετροποιημένες αναζητήσεις.

Κι αν τα παραπάνω δεν σας έπεισαν ακόμα, απλώς κατεβάστε το μικρό αυτό προγραμματάκι και δοκιμάστε το. Θα σας κάνει να ξεχάσετε την αναζήτηση των Windows και να απορείτε γιατί και οι άλλες αντίστοιχες εφαρμογές δεν χρησιμοποιούν τον ίδιο τρόπο αναζήτησης.

Το Everything λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows που χρησιμοποιούν το NTFS File system (Windows 2000, XP, 2003, Vista, 2008 και Windows 7).

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Απριλίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ