Επειδή η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, καλό είναι να ξεφεύγουμε και λιγάκι – πάντα όμως προσέχοντας να μη δώσουμε δικαιώματα. Το Εxcellbook είναι μια εφαρμογή που «μασκαρεύει» τον λογαριασμό σας στο Facebook, κάνοντάς τον να μοιάζει με λογιστικό φύλλο. Έτσι μπορείτε να διαβάζετε όλα τα τελευταία μηνύματα των φίλων σας και να ανανεώνετε το status σας χωρίς φόβο και με τους συναδέλφους σας να θαυμάζουν την …εργατικότητά σας.

image

Το Εxcellbook έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας της Diesel με τίτλο “Be stupid at work” («πώς να είσαστε ηλίθιοι στη δουλειά σας», σε ελεύθερη μετάφραση), είναι φτιαγμένο σε Adobe AIR και είναι διαθέσιμο για Windows και Mac.

Η ιδέα ασφαλώς δεν είναι καινούρια, αφού ήδη έχουμε δει κάτι αντίστοιχο με το Spreadtweet, που μεταμφιέζει τον λογαριασμό σας στο Twitter σε έγγραφο του Excel. Η αλήθεια είναι πως το Excellbook δεν είναι τόσο καλοφτιαγμένο (το Spreadtweet σε ξεγελά πιο εύκολα), παρόλα αυτά, αν είσαστε εθισμένοι με το Facebook και το αφεντικό σας κάνει τη ζωή δύσκολη, ίσως και να σας φανεί χρήσιμο. Εγώ πάντως δεν ευθύνομαι για τυχόν απολύσεις…

 

Πηγή: ΤechGear

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Χρησιμοποιήστε το Facebook στη δουλειά χωρίς να σας πάρει χαμπάρι το αφεντικό, με το Excellbook της Diesel

Comments are closed.