Στα πλαίσια της αναζήτησης μεγαλύτερης διαφάνειας, το Facebook ξεκίνησε να διαγράφει τους χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς και Like από το δίκτυό του, όπως είχε υποσχεθεί πριν από ένα περίπου μήνα. Αν και ο ακριβής αριθμός των λογαριασμών που έπεσαν θύματα της εκκαθάρισης παραμένει άγνωστος, αρκετές σελίδες είδαν τα Like τους να μειώνονται απότομα.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της PageData, η σελίδα του Texas HoldEm Poker έχασε πάνω από 96.000 Like μόνο την Τετάρτη, ενώ οι σελίδες της Lady Gaga και της Rihanna είδαν αντίστοιχη πτώση, με 31.700 και 22.000 λιγότερα Like αντίστοιχα.

Βέβαια, αν και σε απόλυτους αριθμούς τα παραπάνω νούμερα φαίνονται τεράστια, είναι στην πραγματικότητα λίγα σε σχέση με το σύνολο των Like των συγκεκριμένων σελίδων. Για παράδειγμα, η απώλεια του Texas HoldEm Poker αντιστοιχεί μόλις στο 0,15% του συνόλου, κάτι που επιβεβαιώνει τον προηγούμενο ισχυρισμό του Facebook ότι η αλλαγή δεν θα επηρεάσει περισσότερο από το 1% των Like μιας μέσης σελίδας.

Η εκκαθάριση γίνεται στα πλαίσια της πρόθεσης του Facebook να εγγυηθεί την αυθεντικότητα των λογαριασμών που απαρτίζουν το δίκτυό του, αλλά και να καταπολεμήσει ένα φαινόμενο που δεν ωφελεί κανέναν παρά μόνο λίγους επιτήδειους. Ένα Like που δεν προέρχεται από κάποιον που ενδιαφέρεται στα αλήθεια να συνδεθεί με μια Σελίδα, δεν ωφελεί κανένα…», ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία σε παλιότερη ανακοίνωση όπου ανήγγειλε τα νέα μέτρα, συνεχίζοντας λέγοντας ότι «το Facebook χτίστηκε πάνω στην αρχή της πραγματικής ταυτότητας και θέλουμε η ίδια αυθεντικότητα να επεκταθεί και στις Σελίδες».

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ