Αφού αναπροσάρμοσε τους όρους χρήσης του σύμφωνα με τις υποδείξεις ρυθμιστικών αρχών και χρηστών, το Facebook ανακοινώνει στους χρήστες του ότι έχουν 7 μέρες για να ψηφίσουν υπέρ ή κατά των αλλαγών. Καθώς μία από τις αλλαγές που προτείνονται στους αναθεωρημένους όρους χρήσης αφορά την κατάργηση της διαδικασίας της ψηφοφορίας, αυτή είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία φορά που ψηφίζουν για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα και με βάση τους ισχύοντες κανόνες, για να απορριφθούν οι νέοι όροι θα πρέπει να ψηφίσει εναντίον τους το 30% του συνόλου των χρηστών του κοινωνικού δικτύου, ποσοστό που, πρακτικά, είναι απίθανο να συγκεντρωθεί.
Όλοι οι χρήστες θα λάβουν σύντομα ένα e-mail που θα τους ζητά να ψηφίσουν για διάφορες σημαντικές αλλαγές, από τις οποίες ξεχωρίζουν τα εξής:
- Το Facebook θα καταργήσει την διαδικασία της ψηφοφορίας για την αποδοχή ή όχι των αλλαγών στους όρους χρήσης του. Αντί γι’ αυτό θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ποιοτικότερη αλληλεπίδραση με τους χρήστες μέσω ερωτηματολογίων και άλλων μεθόδων.
- Το Facebook θα μπορεί να μοιραστεί δεδομένα από και προς τους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου του Instagram.
- Το Facebook θα μπορεί να αλλάξει το ποιος έχει δικαίωμα να επικοινωνεί μαζί σας μέσω των μηνυμάτων του.
Μπορείτε να αφήσετε την ψήφο σας μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Facebook Governance Vote και να ψηφίσετε υπέρ ή κατά των αναθεωρημένων όρων χρήσης. Εάν οι ψήφοι είναι λιγότεροι από το 30% του συνόλου των χρηστών του (δηλαδή γύρω στα 300 εκατομμύρια), το Facebook απλά θα λάβει υπόψη του τη γνώμη τους αλλά θα έχει την ευχέρεια να περάσει, εάν θέλει, τις αλλαγές. Εάν οι αλλαγές καταψηφιστούν από ποσοστό μεγαλύτερο του 30%, η ετυμηγορία τους θα είναι δεσμευτική. Με δεδομένο, βέβαια, ότι την τελευταία φορά συμμετείχαν μόλις 380.000 ψηφοφόροι, είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε στα αγγλικά τους αναθεωρημένους όρους χρήσης, ενώ ίσως σας ενδιαφέρει και η διευκρινιστική δημοσίευση που ανάρτησε το ίδιο το Facebook σχετικά με κάποια από τα επίμαχα σημεία.
Πηγή: TechCrunch
Ειλικρινά, αν ασχολείσαι με την τεχνολογία κ το internet και δεν ακολουθείς το @Freeweird, κάτι κάνεις ΠΟΛΥ λάθος.
Pingback: Οριστικό τέλος η διαδικασία ψήφου για το Facebook